Connor no w ostatnich latach nie wiele było śniegu. Ostatni raz kiedy tyle było śniegu u nas to będzie ponad 10 lat.
Dreyse_r tez kilka lat nie było w tamtym roku kilka dni mrozu ale śniegu góra 5cm .
ZU-Met no to zima jest przecież 🤔 No zewnątrz to chyba śnieg odśnieżać a nie coś robić
Dzochar91 no np pakowałem na przyczepę bramy i spinalem pasami. A dla jasności mamy jeszcze jesień bo zima się zaczyna 22grudnia.
ZU-Met jedziesz na montaż ?
Dzochar91 nie do ocynku ale przed świętami jak mi zrobią jeszcze to chce zamontować bramę furtkę i 6 przęseł .
Zimno 🤣
ZU-Met który to rok że taki przebieg
Dzochar91 Rok produkcji 12 ale pierwsza rejestracja w 13 jak go kupiłem 4 lata temu miał 56tys km.
Ciężko w dzisiejszych czasach dowieźć paliwo na wies. Akcja wyciąganie cysterny. 😃
MC-TECH konkretne sprzęty ale bez obciążników to się chyba ślizgały ?
MC-TECH nie taka biedna ta wieś
ZU-Met Ten z przodu miał obciążnik ale i tak mało dawało. Wyślizgany śnieg i nawet po równym trzeba było przeciągnąć cysterne aż pod dom.
Dzochar91 "Panie to wszystko z dotacji" jak to mówią 😉
MC-TECH wiem bo nie jeden raz mnie rolnik ciągnikiem wyciągał i po śniegu to by chyba lepiej sobie dało radę jakieś ciężkie quattro z dobrą zimówka
MC-TECH po prostym będzie ale tylko łańcuch na kolany dużo wniósł nawet na samym przodzie założony
W tamtym roku braciak w JD miał takie teraz zmienił na większy i kurla łańcuch za mały bo 28 już przodu
Używacie szlifierek 75mm do szlifowania narożników wewnętrznych zamiast pilnika?
Connor nie
Widzieliście to już kiedyś? Pierwszy raz widzę. Rozumiemy że skorupa od 9100 i będzie pasować. A myślałem ostatnio o speedglasie z nawiewem i może kupię prędzej ale bez automatycznego filtru jak na razie 😅🤣
Connor tak dziś o tym czytałem
Też myślę zakupić speedglas 9100xx albo już xxi