Dreyse_r dzi艣 w nocy jeszcze mr贸z ma dowalic ponad -10 ciekawe. 艢nieg jest fajny jak nie musisz nic robi膰 na zewn膮trz albo jecha膰 z przyczep膮 i 600kg towaru bo masakra na tych bocznych drogach 馃檪
ZU-Met no to zima jest przecie偶 馃 No zewn膮trz to chyba 艣nieg od艣nie偶a膰 a nie co艣 robi膰
ZU-Met Nie, w lubuskiem. Do Zielonej G贸ry mam 50km, do Leszna (WLKP) z 45km. A do G艂ogowa (Dolno艣l膮skie) 30km 馃ぃ
Dreyse_r O kurde. U nas 50cm to nie wiem czy przez 5 lat napad艂o 馃槄
Connor no w ostatnich latach nie wiele by艂o 艣niegu. Ostatni raz kiedy tyle by艂o 艣niegu u nas to b臋dzie ponad 10 lat.
Dreyse_r tez kilka lat nie by艂o w tamtym roku kilka dni mrozu ale 艣niegu g贸ra 5cm .
Dzochar91 no np pakowa艂em na przyczep臋 bramy i spinalem pasami. A dla jasno艣ci mamy jeszcze jesie艅 bo zima si臋 zaczyna 22grudnia.
ZU-Met jedziesz na monta偶 ?
Dzochar91 nie do ocynku ale przed 艣wi臋tami jak mi zrobi膮 jeszcze to chce zamontowa膰 bram臋 furtk臋 i 6 prz臋se艂 .
Zimno 馃ぃ
ZU-Met kt贸ry to rok 偶e taki przebieg
Dzochar91 Rok produkcji 12 ale pierwsza rejestracja w 13 jak go kupi艂em 4 lata temu mia艂 56tys km.
Ci臋偶ko w dzisiejszych czasach dowie藕膰 paliwo na wies. Akcja wyci膮ganie cysterny. 馃槂
MC-TECH konkretne sprz臋ty ale bez obci膮偶nik贸w to si臋 chyba 艣lizga艂y ?
MC-TECH nie taka biedna ta wie艣
ZU-Met Ten z przodu mia艂 obci膮偶nik ale i tak ma艂o dawa艂o. Wy艣lizgany 艣nieg i nawet po r贸wnym trzeba by艂o przeci膮gn膮膰 cysterne a偶 pod dom.
Dzochar91 "Panie to wszystko z dotacji" jak to m贸wi膮 馃槈
MC-TECH wiem bo nie jeden raz mnie rolnik ci膮gnikiem wyci膮ga艂 i po 艣niegu to by chyba lepiej sobie da艂o rad臋 jakie艣 ci臋偶kie quattro z dobr膮 zim贸wka
MC-TECH po prostym b臋dzie ale tylko 艂a艅cuch na kolany du偶o wni贸s艂 nawet na samym przodzie za艂o偶ony
W tamtym roku braciak w JD mia艂 takie teraz zmieni艂 na wi臋kszy i kurla 艂a艅cuch za ma艂y bo 28 ju偶 przodu