ZU-Met Sorry źle spojrzałem.Teraz widzę że przesuwne drzwi
ZU-Met proponuję zamek hakowy 😀
STALVAR No hakowy byłby spoko ale to nie do takich drzwi. Mysle zeby jakiś magnes neodymowy dac i klamkę żeby odpychała drzwi.
Trochę ten duzy jak koksownik wygląda ale czarny z blatem mysle ze będzie kozak 😁
ZU-Met będzie miodzio wyglądać 👍👍👍
ZU-Met taka barierkę mocujesz w dwóch punktach? 😀
STALVAR Dolną w trzech a górna w dwóch na dole słupek a drugi wspólny z ramą od drzwi.
ZU-Met aha 🙂 a ta dolna do boku czy na stopnie? Jak na stopnie to jak to wygląda Twój sposób mocowania? Pytam z ciekawości bo właśnie mierzyłem teraz schody i Pani chce identyczne barierki🙂
STALVARDolna tez na stopniem. Spawam marke 80x80 z 4 otworami i na chemię z nierdzewnymi kołpakami. Jak musi być maskownica to spawam marke do profila 35x35x3 i wbijam w 40x40.
ZU-Met ja mam pomysł żeby nie widać było tych śrub czy nakrętek kolpakowych, to zrobić markę 5x5 z otworem na srodku to tego przyspawać profil 35x35 i to przymocować przez przedłużkę sruba, i na to nałożyć profil 40x40x2 🤔😀
STALVAR no tez można tylko ze taka centralna jedna śruba slabo będzie trzymala na boki. Na drewnie nie będziesz mogl mozno dociągnąć bo sie będzie odgniatalo.
ZU-Met No właśnie też mam taką obawę 🤔 jeszcze zobaczę może zrobię na tej marce8x8 cm. Co pisałeś
STALVAR no najlepiej i najbezpieczniej.
Hipcio Takie zdjęcie przykładowe dostałem.
Ja robiłem takie koksowniki
Lutek takie dwie razem to raczej średnio wyglądaja chociaż wykonanie bardzo ladne.
Lutek bardzo oryginalne 👍
ZU-Met taki design nie znasz się na sztuce🤣🤣
ZU-Met teraz mam do wyceny takie same podstawy ale blat owalny więc lepiej powinno wyglądać i kawowe dwa 110cm średnicy kawowy duży i mały wsuwany pod niego ten sam styl . Jak wpadnie to dodam fotki 😉
Boguslaw widzisz, jak w zimie padnie pompa ciepła, fotowoltaika nie będzie pracować bo szaro i buro, to koksownik zostanie 🙂
Boguslaw Być może 😂
Lutek No jeden okrągły bedzie super tak to wygląda jak blat w garażu na beczkach po oleju😂