ZU-Met Nic co się sprawdza nie jest glupie. Ty masz projekt. Ja dostalem tylko zdjęcie poglądowe więc musiałem coś wymyślić
Stal-Fun No projekt mam bo zleciłem żeby ktoś mi go zrobił. Od klientki dostalem wytyczne ze mają być takie profile na mijankę każdy inaczej.
to balustrada na zewnątrz czy do wewnątrz ?
Jaco do wewnątrz. Na górze maja być jeszcze drzwi przesuwne oddzielające parter od piętra.
ZU-Met oo, fajny temat, to czekam na relacje z produkcji drzwi 😄
Jaco no jakiś pomysł jest zobaczymy co z tego wyjdzie 😁 Jakies zamkniecie musze znaleźć ale do takich to malo jest fajnych rozwiązań
ZU-Met Zamek baryłkowy
ZU-Met proponuję zamek hakowy 😀
Stal-Fun jak on ma niby działać?
Stal-Fun to bardziej do zwykłych uchylnych, do przesuwnych chyba się nie nada
ZU-Met Sorry źle spojrzałem.Teraz widzę że przesuwne drzwi
STALVAR No hakowy byłby spoko ale to nie do takich drzwi. Mysle zeby jakiś magnes neodymowy dac i klamkę żeby odpychała drzwi.
Trochę ten duzy jak koksownik wygląda ale czarny z blatem mysle ze będzie kozak 😁
ZU-Met będzie miodzio wyglądać 👍👍👍
ZU-Met taka barierkę mocujesz w dwóch punktach? 😀
STALVAR Dolną w trzech a górna w dwóch na dole słupek a drugi wspólny z ramą od drzwi.
ZU-Met aha 🙂 a ta dolna do boku czy na stopnie? Jak na stopnie to jak to wygląda Twój sposób mocowania? Pytam z ciekawości bo właśnie mierzyłem teraz schody i Pani chce identyczne barierki🙂
STALVARDolna tez na stopniem. Spawam marke 80x80 z 4 otworami i na chemię z nierdzewnymi kołpakami. Jak musi być maskownica to spawam marke do profila 35x35x3 i wbijam w 40x40.
ZU-Met ja mam pomysł żeby nie widać było tych śrub czy nakrętek kolpakowych, to zrobić markę 5x5 z otworem na srodku to tego przyspawać profil 35x35 i to przymocować przez przedłużkę sruba, i na to nałożyć profil 40x40x2 🤔😀
STALVAR no tez można tylko ze taka centralna jedna śruba slabo będzie trzymala na boki. Na drewnie nie będziesz mogl mozno dociągnąć bo sie będzie odgniatalo.
ZU-Met No właśnie też mam taką obawę 🤔 jeszcze zobaczę może zrobię na tej marce8x8 cm. Co pisałeś
STALVAR no najlepiej i najbezpieczniej.