ZU-Met przez to potrzebne te s膮 pomiary co min 5lat w domu a kiedy ostatni raz robi艂e艣 ?
Dzochar91 my na firmach co roku je藕dzimy i pomiary robimy i ca艂e rozdzielnie dokr臋camy
Dzochar91 we wrze艣niu min臋艂o 3 lata jak tam mieszkam 馃榿
Boguslaw wtedy ma pewne jak przyspawa
Boguslaw wiem na firmach tak jest 馃槈 bo ubezpieczyciel wymaga ppoz itp.
brumiej to musi by膰 rozlacznik dwupozycyjny kt贸ry roz艂膮cza sie膰 a za艂膮cza zasilanie z agregatu zaraz pode艣l臋 Ci symbole z firmy hager
brumiej masz do wyboru 3rodzaje SFT 440,HIM404,SF463 osobi艣cie polecam ten sf463 ale je艣li nie ma miejsca w rozdzielni na taki du偶y to wtedy ten SFT 440
brumiej dasz rad臋 jak masz poj臋cie trzeba uwa偶a膰 na przewod neutralny czyli tzw zero 偶eby nie pomyli膰 styk贸w
brumiej ten rozlacznik musisz wstawi膰 w miejsce wy艂 g艂贸wnego w rozdzielni przed r贸偶nicowka tylko o uziemienia agregatu nie zapomnij
brumiej ale jest najlepszy
brumiej musisz rozbebeszyc ca艂膮 rozdzielnie wywalasz ten wy艂 co masz w dolnym rz臋dzie przed r贸偶nicowka w jego miejsce wstawiasz ten nowy, z tego nowego b臋dziesz mia艂 wej艣cie zasilania Pge i wej艣cie na agregat, jedno odej艣cie na dom
brumiej tak tylko ta szpilka min 3m koszt 80zl
Boguslaw szpilka (pilon) to nie wszystko. Jeszcze pomiar. Musisz zejsc poni偶ej 10ohm. Czasem wbijali艣my po kilka sztuk. Zale偶y od gruntu. Jaki masz uk艂ad sieci w og贸le?
brumiej w ka偶dym z tych wy艂 b臋dzie schemat podlaczenia
brumiej
brumiej ja kupuje lokalnie u mnie ba hurtowni z rabatem 57% od cennika馃ぃ馃ぃ
brumiej do us艂ug
mrowek_met o pomiarach wiem my niekiedy bijemy 3 albo 4 szt
Najgorzej jak nie chc膮 wchodzi膰 馃榿
Zn贸w prace na dachu 艣wiata odgromowka