ZU-Met koniecznie sprawdź dokrecenie śrub przy Prz, ewodach ale napięcie sobie wyłącz 😀
Boguslaw spoko tego się domyślam 😁
Boguslaw wtedy ma pewne jak przyspawa
ZU-Met przez to potrzebne te są pomiary co min 5lat w domu a kiedy ostatni raz robiłeś ?
Dzochar91 my na firmach co roku jeździmy i pomiary robimy i całe rozdzielnie dokręcamy
Dzochar91 we wrześniu minęło 3 lata jak tam mieszkam 😁
Boguslaw wiem na firmach tak jest 😉 bo ubezpieczyciel wymaga ppoz itp.
brumiej to musi być rozlacznik dwupozycyjny który rozłącza sieć a załącza zasilanie z agregatu zaraz podeślę Ci symbole z firmy hager
brumiej masz do wyboru 3rodzaje SFT 440,HIM404,SF463 osobiście polecam ten sf463 ale jeśli nie ma miejsca w rozdzielni na taki duży to wtedy ten SFT 440
brumiej dasz radę jak masz pojęcie trzeba uważać na przewod neutralny czyli tzw zero żeby nie pomylić styków
brumiej ten rozlacznik musisz wstawić w miejsce wył głównego w rozdzielni przed różnicowka tylko o uziemienia agregatu nie zapomnij
brumiej ale jest najlepszy
brumiej musisz rozbebeszyc całą rozdzielnie wywalasz ten wył co masz w dolnym rzędzie przed różnicowka w jego miejsce wstawiasz ten nowy, z tego nowego będziesz miał wejście zasilania Pge i wejście na agregat, jedno odejście na dom
brumiej tak tylko ta szpilka min 3m koszt 80zl
Boguslaw szpilka (pilon) to nie wszystko. Jeszcze pomiar. Musisz zejsc poniżej 10ohm. Czasem wbijaliśmy po kilka sztuk. Zależy od gruntu. Jaki masz układ sieci w ogóle?
brumiej w każdym z tych wył będzie schemat podlaczenia
brumiej
brumiej ja kupuje lokalnie u mnie ba hurtowni z rabatem 57% od cennika🤣🤣
brumiej do usług
mrowek_met o pomiarach wiem my niekiedy bijemy 3 albo 4 szt