Alaxa9900 no to lipa jest jak poluzowany, dobrze że tylko tył e się stało
Alaxa9900 stary już był przewody ocalały? Założysz nowy i będzie tylko dokręć na maxa
Boguslaw Przewody całe odciołem po kilka cm upalonego założyłem nowy es i działa.
suszi8512 tak wiem. Mam dobrego znajomego co robi stoły z żywicą i zwykłe. Ma mi wycenić górę a ja zrobię resztę 😁
Alaxa9900 jak to się stało że ten przewód się poluzował? Czy podłączone coś było nowego o dużej mocy?
ZU-Met wystarczy że nie było sprawdzane co roku dokrecenie styków, przewód się utlenil zaczęło spawać i gotowe 😀
Boguslaw aluminium tak ale miedź też się potrafi tak zrobić ?
Alaxa9900 es 303 był na obwodach jednofazowych? Czy był tam podpięty jakiś odbiornik trojfazowy
ZU-Met tak
ZU-Met przez to potrzebne te są pomiary co min 5lat w domu a kiedy ostatni raz robiłeś ?
Boguslaw to chyba muszę swoją skrzynkę przejrzeć 😁
ZU-Met koniecznie sprawdź dokrecenie śrub przy Prz, ewodach ale napięcie sobie wyłącz 😀
Boguslaw spoko tego się domyślam 😁
Boguslaw wtedy ma pewne jak przyspawa
Dzochar91 my na firmach co roku jeździmy i pomiary robimy i całe rozdzielnie dokręcamy
Dzochar91 we wrześniu minęło 3 lata jak tam mieszkam 😁
Boguslaw wiem na firmach tak jest 😉 bo ubezpieczyciel wymaga ppoz itp.
brumiej to musi być rozlacznik dwupozycyjny który rozłącza sieć a załącza zasilanie z agregatu zaraz podeślę Ci symbole z firmy hager
brumiej masz do wyboru 3rodzaje SFT 440,HIM404,SF463 osobiście polecam ten sf463 ale jeśli nie ma miejsca w rozdzielni na taki duży to wtedy ten SFT 440
brumiej dasz radę jak masz pojęcie trzeba uważać na przewod neutralny czyli tzw zero żeby nie pomylić styków