Dzochar91 i masz silnik powyżej 4L
@Dzochar91 @Alaxa9900 kiedyś może i ten gaz był do kitu ale teraz nie ma praktycznie różnicy na czym jeździsz nawet wlew już nie jest na zderzaku tylko elegancki w klapce 😁
ZU-Met Ja gazu nie neguje wprost przeciwnie sam mam dwa auta jedno z silnikiem 3.8 drugie 5.7 i jazda tymi autami bez gazu jest nieopłacalna.
Alaxa9900 też mam jeden samochód na gaz polo 1.2 3cyl na zbiorniku 33l robi 500km 😁
ZU-Met ja na urlopie moim vanem 3.8 zrobiłem ponad 4.5 tys km za paliwo wyszlo nam prawie 3 tys więc jak gaz jest do zapalniczek to życzę powodzenia 😂😂😂.
Alaxa9900 jeżdżę autami w tzw gnoju czyli diesle a jak miałem auto w gazie w 99roku to wiecznie się coś psuło a za instalacje wtedy dałem 4tys i dlatego nie lubię gazu i już 😀
Boguslaw no wiadomo też mam teraz pierwszego dizla i jest ok ale nowe instalacje sekwencje są naprawdę ok. Przegląd co 15 tys i śmiga bezawaryjne
Boguslaw mam 3 auto w gazie instalacje sekwencyjne prawie bezobsugowe dobrze zamontowane i jeździ się za połowę wiadomo też że gaz gazowi nie równy bo są nie uczciwi co wodę pchali w zbiorniki i wtedy są problemy
suszi8512 no my tylko tankujemy na Orlenie albo bp. Tata jak kiedyś tankował na takiej lokalnej to gość od gazu myślał że filtr ma 50k a było niecałe 15 tys
Robota skończona jedziemy na inną inwestycje 😀
Boguslaw guziczków nawkladales, kto to teraz ogarnie 😱 następnym razem zrób na jednym będzie łatwiej🙂
ZU-Met tu i tak mało jest
Boguslaw no fakt ale sporo elementów których nawet nazwy nie znam 😁
Dziś w pracy jeszcze takie akcje gołe szyny prądowe tylko 400V jak nigdy rękawic nie używam dziś poczułem respekt i ubrałem 😀
Boguslaw jak saper bałeś się że się tylko raz pomylisz 😁
ZU-Met wiesz to nie to tylko jakaś tam izolacja żeby od razu cie nie trzeplo, te szyny powinny być zrobione inaczej, gołe mogą być "N" i "PE" te dwie górne te poniżej prądowe powinny być zamaskowane nawet tworzywem
Boguslaw w takim razie kto coś takiego zrobił i dopuścił do użytku ? Już nie chodzi że źle ale może wejść tam mysz zrobić zwarcie i się zapalić
ZU-Met tak jak mówisz 👍
Ile według was potrzeba m2 na spawalnię? Czyli na warsztacie stoi stół, piła, szlifierka, wiartarka, w przyszłości tokarka. I inne pierdoly. Ile potrzeba jest m2 do w miarę wygodnego funkcjonowania?
Connor ile byś nie mial po roku będzie za ciasno😁 ważne żebys miał szerokość powyżej 6m żeby obrócił profil w środku no długość też by była fajnie przynajmniej z 10m żeby przed pila mieć 6m.
Connor wszystko w jednym pomieszczeniu to zły pomysł, Wg mnie spawalnia w zależności czy myślisz robić sam czy z jakimś pracownikiem to tak od 50m2 pasuje + pomieszczenia na wiertarki tokarkę jakiś kompre
ZU-Met 10 m tez malo. Wiem bo w poprzedniej firmie tyle bylo. 12 -13m jest wystarczające. Stawiasz piłe ba srodku i jeszcze masz trochę luzu