STALVAR to też z 25x25x2, fajny solidny profil, i ładniejszy niż 20x20x2 bo ten zawsze mi się trafiał trochę zapadnięty.
ZU-Met u mnie może nie było problemów z jakością profila ale porównując sztywność na długość 2-3 metrów jest nie do porównania 🙂
STALVAR bardziej o technologie chodzi. Na 80x20 60x20 z 2 ta krawędz 20 przeważnie jest z dołkiem .
ZU-Met chodzi Ci o szew na boku 20??? Bo ja jak kupuje profile to żadnych dołków nie mam 🙂 No.chyba że szew jest .
STALVAR nie, szew jest przeważnie ładny ale ścianka naprzeciw szwa jest taka jakby zadolowana. Po przejechaniu szlifierka na srodku zostaje nietknięty materiał. To samo często jest na 15x15.
Balustrada harfa gotowa zamontowana. Ponad tydzień na lakierni czekała bo inwestor na urlopie 🙂
ZU-Met bajeczka mam coś podobnego do zamontowania tylko że w poniedziałek oddaje do malowania
slawekk225 No ja zawiozłem w środę na piątek miało być do montażu a że przełożył na poniedziałek to klienta już nie było🙂
Drugi montaż w tym roku, ten już udany. W przyszłym tygodniu jeszcze szyby i będzie gotowe.
ZU-Met I są brakujące szyby. W dwóch to jednak kupa roboty jest 😅
ZU-Met jest kozak robota 💪 jakie grube szyby zastosowałes ?
ZU-Met jak mocowałes za pomocą ceowników?
STALVAR dolny jest przyspawany a do górnego blaszka i kręcone na śruby grzybkowe m5 do pochwytu. Calosc nierdzewna włącznie ze szpilkami i nakrętkam.
ZU-Met dolna przyspawana na dystansach, punktowo czy całościowo ? 🙂
Szczurekfwj Hartowana 8mm przyciemniana.
ZU-Met a jaki koszt takiej ? I czy 8mm w zupełności wystarczy czy lepiej pokusić się o coś grubszego ? Bo czytałem opinie że takie 8mm strasznie pracuje
STALVAR Dolna jest w odcinkach 2500 ale spawana w całości do balustrady bezpośrednio do slupka. Musi być w całości bo to jedyny łącznik słupków jest. Sklada się na dwóch słupkach 40x20. Górne C sa na długość szyby i tak samo docinam uszczelkę do złożenia.
Szczurekfwj tam nie ma co pracować bo szyba jest zamocowana z dwóch stron. Ceownik dolny przyspawany a gorne krecone na 3 i 4 sruby m5. Co innego na uchwytach tamte pracują bo u za szybę masz jak złapać. Co do kosztow jak policzyłem wszystko to ok 460-480 netto mb wyszło.
ZU-Met jaka ściankę.ma ceownik 1,5 czy 2 mm ?
ZU-Met okej rozumiem 😉 dzięki za odpowiedź 😀 znowu człowiek jest trochę mądrzejszy 🤣
STALVAR To gotowy nierdzewny ceownik z firmy RX polska. 1.5mm od razu z uszczelka.
ZU-Met Ok spoko dzięki za info 😉