- Edytowany
Wszystko zależy czy chcesz mieć wszystko ładne nowe kolorowe niekoniecznie konkretne czy chcesz sprzęt który jest używany lub z leżaków magazynowych starszy a wytrzymalszy. I najważniejsza kwestia czy chcesz mechanikowac czy tylko ślusarstwo.
Ja np kupiłem zestaw kluczy nasadki jakiś najtańszy i już drugi raz bym tego błędu nie popełnił. Polecam na początek jakiś zestaw bahco, King tony lub honiton, imbusy jonnesway. Wiadomo firmy nie są jakieś najtańsze ale też nie najdroższe. Np wg mnie lepiej mieć na początek więcej ścisków tańszej firmy niż 1 a konkretniej bo co zrobisz 1 ??. Z czasem się zniszczą to dokupisz lepsze. Często są na znanych portalach ogłoszeniowych sprowadzane. Co do np. imadła odwiedź jakąś giełdę lub poszukaj w sieci, lepsze jakieś ze starej produkcji niz.nowe tanie z gównolitu. Z elektronarzędzi zależy jaki masz budżet czy wolisz też wszystko nowe czy jakas używka moze być. Mam różne elktro sprzęty kilkanaście od maikty, Milwaukee, Metabo, dewalta, Boscha MSW. Z wszystkich co mam połowę kupiłem nowe a połowę używane lub prawie nowe i każdy pracuje do dziś, wiadomo jak dbasz tak masz.