liteq na pewno tak

8 miesięcy później
    • LLipaRanga 4

Poziom 2
      • Edytowany

Hej, pomóżcie w podjęciu decyzji odnośnie grubości blatu w wersji SMART. Wybrałem system fi 16mm ale czytam, że blat o grubości 12 mm może przyjmować duże temperatury i się odkształcić.
      Czy to prawda? Czy powinienem zwrócić uwagę na blat o grubości 15mm?
      Prace jakie będę wykonywać na tym stole to „drobne” konstrukcje pod stoły, stoliki i półki loftowe.

• Dzochar91Ranga 31

Poziom 760

Lipa dziś lekkie jutro inne, 12 już jest spoko, od temp się nie odksztalj na pewno nie przy loftach itp. bardziej chodzi o chwyt Pina w otworze.
          Jeżeli robisz lekkie w 90% to wystarczy.

Ja jakbym miał drugi raz zakupić to tylko 1.2x2.4m 2szt albo 1.5x3m 1szt. A grubość blatu min15mm lub 22mm.
          Na dzień dzisiejszy mam 1.2x2.4 15mm system 28, dodatkowe otwory 1szt. I jest spoko ale większy byłby lepszy.
          😁
          A co do producenta to w większości z polskich producentów to deklarują podobną odchyłkę na mb stołu więc wybór to już kwestia funduszu.i indywidualnego podejścia.

• LLipaRanga 4

Poziom 2

Mam jeden „stół” a właściwie samorobkę bez blatu, taka konstrukcja, do której przytwierdzałem materiał ściskami i wystarczało jednak komfort pracy słaby. Stół ma 100x300 i jak dla mnie jest za duży więc wybrałem Smart 100x200 ale zastanowię się jeszcze nad grubością blatu.

• ZU-MetRanga 31

Poziom 1290

Lipa jak masz duży warsztat? 1200x2400 taki najbardziej optymalny. Jak nie planujesz jakiś hal i tym podobnych to taka 12 spoko wystarczy

• LLipaRanga 4

Poziom 2

ZU-Met warsztat mam 8x10m

• ZU-MetRanga 31

Poziom 1290

Lipa to miejsca na coś większego jest, to że teraz robisz coś małego nie znaczy że nie będziesz miał do zrobienia bramę albo jakąś altanę a wtedy trochę większy stół się przyda🙂

• Lipa odpowiedział na to.
                            • LLipaRanga 4

Poziom 2

Grzegorzbr2 co na żywo to na żywo, warto zobaczyć 🙂

• LLipaRanga 4

Poziom 2

ZU-Met decyzja podjęta, 1200x2400 wchodzi do koszyka. Dzięki za opinię kolego 💪

• BoguslawRanga 33

Poziom 1030

Lipa większość z nas ma ten wymiar i jest optymalny,ja dodatkowo mam basica połączonego z plusem i przedłużenia tak że gabaryty mogę spawać

• LLipaRanga 4

Poziom 2

Boguslaw dzięki Boguś, właśnie o to w tym chodzi, że możecie podpowiedzieć mniej doświadczonym 💪😜

Lipa tylko upewnij się że przedłużenia wchodzą w każdą dziurę 🙂

STALVAR z 16 to chyba nie będzie takiego problemu bo trochę śruba mniejsza chociaż kto wie🙂 a Tobie wymienili?

ZU-Met No minął miesiąc i cisza a mieli się kontaktowac odnośnie wymiany, wywalone mam juz na to. Wymienia to wymienia. Miałem być na spotkaniu i wyjaśnić co jest grane, ale z powodów prywatnych nie udało mi się zjawić. 🙁 szkoda bo.widzialem sporo ciekawych zabawek na filmiku z showroomu u "Pana Grzegorza z Warsztatu moim domem".

STALVAR Ja też nie byłem, ale myślę że uda mi się do Kielc podjechać zobaczę co tam nowego maja 🙂

STALVAR Nie martw się mamy to na uwadze, w związku z organizowaniem integracji i zaraz później wyjazdem na targi w Kielcach mamy mało czasu na dopięcie pozostałych tematów. Ale tak jak było w rozmowie powiedziane - stół zostanie wymieniony 🙂

Moderator_WKK ...

STALVAR jest dobrze jest pod kontrolą 😁😁

Dzochar91 będzie Pan zadowolony 🙂

Napisz odpowiedź...