Boguslaw Nie mam daleko🙂

Grzegorzbr2 też mi się marzy Trestle ale takie 2400 bo Ty dwa krótkie wziąłeś👍

Boguslaw W ofercie mają różne rozmiary, ja wybrałem takie jakie mi są potrzebne.

Grzegorzbr2 oki

• LliteqRanga 20

Poziom 131

Boguslaw zawsze w razie potrzeby może dwa w rządku ustawić. Pewnie Grzegorz za jakiś czas kolejne dwie dowiezie jak będzie potrzeba🙂

liteq na pewno tak

8 miesięcy później
              • LLipaRanga 4

Poziom 2
                • Edytowany

Hej, pomóżcie w podjęciu decyzji odnośnie grubości blatu w wersji SMART. Wybrałem system fi 16mm ale czytam, że blat o grubości 12 mm może przyjmować duże temperatury i się odkształcić.
                Czy to prawda? Czy powinienem zwrócić uwagę na blat o grubości 15mm?
                Prace jakie będę wykonywać na tym stole to „drobne” konstrukcje pod stoły, stoliki i półki loftowe.

Lipa dziś lekkie jutro inne, 12 już jest spoko, od temp się nie odksztalj na pewno nie przy loftach itp. bardziej chodzi o chwyt Pina w otworze.
                  Jeżeli robisz lekkie w 90% to wystarczy.

Ja jakbym miał drugi raz zakupić to tylko 1.2x2.4m 2szt albo 1.5x3m 1szt. A grubość blatu min15mm lub 22mm.
                  Na dzień dzisiejszy mam 1.2x2.4 15mm system 28, dodatkowe otwory 1szt. I jest spoko ale większy byłby lepszy.
                  😁
                  A co do producenta to w większości z polskich producentów to deklarują podobną odchyłkę na mb stołu więc wybór to już kwestia funduszu.i indywidualnego podejścia.

Mam jeden „stół” a właściwie samorobkę bez blatu, taka konstrukcja, do której przytwierdzałem materiał ściskami i wystarczało jednak komfort pracy słaby. Stół ma 100x300 i jak dla mnie jest za duży więc wybrałem Smart 100x200 ale zastanowię się jeszcze nad grubością blatu.

Lipa jak masz duży warsztat? 1200x2400 taki najbardziej optymalny. Jak nie planujesz jakiś hal i tym podobnych to taka 12 spoko wystarczy

ZU-Met warsztat mam 8x10m

Lipa to miejsca na coś większego jest, to że teraz robisz coś małego nie znaczy że nie będziesz miał do zrobienia bramę albo jakąś altanę a wtedy trochę większy stół się przyda🙂

• Lipa odpowiedział na to.

Grzegorzbr2 co na żywo to na żywo, warto zobaczyć 🙂

ZU-Met decyzja podjęta, 1200x2400 wchodzi do koszyka. Dzięki za opinię kolego 💪

Lipa większość z nas ma ten wymiar i jest optymalny,ja dodatkowo mam basica połączonego z plusem i przedłużenia tak że gabaryty mogę spawać

Boguslaw dzięki Boguś, właśnie o to w tym chodzi, że możecie podpowiedzieć mniej doświadczonym 💪😜

Lipa tylko upewnij się że przedłużenia wchodzą w każdą dziurę 🙂

STALVAR z 16 to chyba nie będzie takiego problemu bo trochę śruba mniejsza chociaż kto wie🙂 a Tobie wymienili?

ZU-Met No minął miesiąc i cisza a mieli się kontaktowac odnośnie wymiany, wywalone mam juz na to. Wymienia to wymienia. Miałem być na spotkaniu i wyjaśnić co jest grane, ale z powodów prywatnych nie udało mi się zjawić. 🙁 szkoda bo.widzialem sporo ciekawych zabawek na filmiku z showroomu u "Pana Grzegorza z Warsztatu moim domem".