PiotrKocze Co spawasz jeśli mozna wiedziec?
Stal-Fun Głownie aluminium
Stal-Fun Ogrodzenia/ balustrady
PiotrKocze dobrze się sprawuje trochę odpowietrzników pospawał i czeka sobie grzecznie na inną robotę. Zajebiscie przyspiesza spawanie jeśli masz wszystko ładnie przygotowane tzn zczepy są bardzo malutkie a wręcz miniaturowe bo jak są duże to po spawaniu nie wyglądają za dobrze musi mieć odpowiednią temp na hali bo nie da się uruchomić
PiotrKocze No to niech zarabia na siebie 👌🙂
MIałem kupować drugiego TIGa dla drugiego pracownika, ale padł pomysł tej spawarki zorganizowaliśmy pokazy no i wziąłem 😉
Stal-Fun dzięki
Stal-Fun tak trochę stanieje pewnie będzie standardem w każdym większym zakładzie jak teraz np tig.
ZU-Met Zapewne tak, już staniała w przeciągu roku- dwóch.
PiotrKocze fajny sprzęt jak masz sporo pracy albo jakiś kontrakt na określana ilość sztuk np.
Pracy mamy sporo niby tylko ogrodzenia ale mam stałą ekipę pracowników i dosyć dużo zleceń
PiotrKocze i super oby tak dalej 🙂
ZU-Met Ogólnie to czasy lekki nie są jak u każdego ale będzie dobrze😉
PiotrKocze no nie wiadomo jak to będzie ale ogólnie znajomi nie narzekają chociaż stawki już coraz mniejsze bo wszystko coraz droższe i nie każdy może sobie pozwolić na odrodzenie za kilkanaście lub kilkadziesiąt tys .
PiotrKocze Fajna sprawa spawarka laserowa. Robiliście RTG tych spoin albo jakieś testy wytrzymałościowe w porównaniu do tradycyjnych spoin?
MC-TECH Nie nie robiliśmy, ale powiem ci że przetop jest. Tutaj blacha 2mm ( kolor spoiny taki jest bo drut był nierdzewny )
PiotrKocze pójdzie. Jaka mocą spawanie oraz jakiej grubości blach,profili
PiotrKocze fajna 👌👌 Zazdro
Dzochar91 Dzięki
zamorano to posty z przed roku 😀 ale temat ciekawy 😉 posiadasz taka spawarkę?
STALVAR Tak z przed roku, dawno mnie tutaj nie było. Posiadamy, spawamy wszystko bardzo fajnie mogę śmiało polecić