Witam, zrobiłem grupe na Facebooku na temat spawarek laserowych, w tym tyg będę posiadaczem FANUCI 2kw, zapraszam również na Youtube tam są filmiki z pracy. Grupa: https://www.facebook.com/groups/5616683938455052/
Youtube:
PiotrKocze Fajna sprawa choć wciąż drogie
PiotrKocze fajna 👌👌 Zazdro
Stal-Fun Zaryzykowałem i kupiłem, mam nadzieję że szybko się odrobi i przyśpieszy produkcję.
Stal-Fun tak trochę stanieje pewnie będzie standardem w każdym większym zakładzie jak teraz np tig.
PiotrKocze Co spawasz jeśli mozna wiedziec?
PiotrKocze Fajna sprawa spawarka laserowa. Robiliście RTG tych spoin albo jakieś testy wytrzymałościowe w porównaniu do tradycyjnych spoin?
suszi8512 Już wiesz jak się sprawuje?
PiotrKocze dobrze się sprawuje trochę odpowietrzników pospawał i czeka sobie grzecznie na inną robotę. Zajebiscie przyspiesza spawanie jeśli masz wszystko ładnie przygotowane tzn zczepy są bardzo malutkie a wręcz miniaturowe bo jak są duże to po spawaniu nie wyglądają za dobrze musi mieć odpowiednią temp na hali bo nie da się uruchomić
Stal-Fun Głownie aluminium
Stal-Fun Ogrodzenia/ balustrady
PiotrKocze No to niech zarabia na siebie 👌🙂
MIałem kupować drugiego TIGa dla drugiego pracownika, ale padł pomysł tej spawarki zorganizowaliśmy pokazy no i wziąłem 😉
Stal-Fun dzięki
ZU-Met Zapewne tak, już staniała w przeciągu roku- dwóch.
PiotrKocze fajny sprzęt jak masz sporo pracy albo jakiś kontrakt na określana ilość sztuk np.
Pracy mamy sporo niby tylko ogrodzenia ale mam stałą ekipę pracowników i dosyć dużo zleceń
PiotrKocze i super oby tak dalej 🙂
ZU-Met Ogólnie to czasy lekki nie są jak u każdego ale będzie dobrze😉
PiotrKocze no nie wiadomo jak to będzie ale ogólnie znajomi nie narzekają chociaż stawki już coraz mniejsze bo wszystko coraz droższe i nie każdy może sobie pozwolić na odrodzenie za kilkanaście lub kilkadziesiąt tys .
MC-TECH Nie nie robiliśmy, ale powiem ci że przetop jest. Tutaj blacha 2mm ( kolor spoiny taki jest bo drut był nierdzewny )
PiotrKocze pójdzie. Jaka mocą spawanie oraz jakiej grubości blach,profili