Alaxa9900 Dokładnie, musi być 3f lub 230 ale przez falownik
Dzochar91 oryginalny 230v kupiony. Na pusto z założonym kolem bez pasa po 3-5 minutach nie można było go dotknąć.
ZU-Met Jakaś wada fabryczna.
Alaxa9900 No tak oddałem i bez problemu oddał kasę bo nie miał na wymianę .
ZU-Met Jeśli pas Ci spada to zrób sobie regulacje nachylu rolki i będzie ok. Ja mam tak w swojej
Stal-Fun No miałem ale chyba silnik nie był idealnie w osi i go zrzucało zanim się rozbujał 🙂
ZU-Met No też tak mogło być
ZU-Met Jedna z rolek musi być rolką baryłkową i to ona ma za zadanie zapobiegać spadaniu pasa.
Stal-Fun Jak już będę miał czas to zrobię trochę inaczej bo przyspawałem blachę i chyba mi ją lekko pociągnęło
Alaxa9900 ma Pan rację 😀
U Tego Pana można też pobrać https://www.krzysztofslomiany.pl/?fbclid=IwAR27_gxU4FXxhtx4kPtDSvow3Md9qtuSIMb5ZzoTu0PzaUtBf-t3k8vTGcI
Dzochar91 Wiem widziałem ja mam z innego projektu brakuje mi tylko montażu górnej rolki ale brak czasu 🙂
Dziś nogi odebrane z Malarni, plaster przykręcony . Stolik czeka na odbiór. 😁😁😁
Alaxa9900 Czym zabezpieczysz taki plaster ? Żywica na wierzch czy jakis wosk?
ZU-Met Najcześciej używał olejo wosku Fiddesa. Drewno ma żywy kolor .
Alaxa9900 ja mam blaty dębowe, robił stolarz ale np od gorących talerzy robią się białe ślady ? U Ciebie to samo ?
ZU-Met U siebie w domu też mam dębowy plaster użytkuje go około 2 lata i nic takiego mi się nie zdarzyło. Może są złe zabezpieczone i dlatego wychodzą takie kwiatki.
Alaxa9900 No wlasnie nie wiem czym robił i bym chcial zrobić oscylacja i na nowo. A co myślisz o OSMO?
ZU-Met Ja pracuje na Fiddes. Ale osmo to też wyższa półka więc powinno być ok.
ZU-Met Ja mam olejo-wosk z osmo na dębowym blacie i jest spoko.
Alaxa9900 No właśnie dużo osób go poleca. A że te blaty dębowe to chce je jakoś uratować bo mimo że są podstawki to i tak czasami ktoś coś postawi 🙂