suszi8512 Na OLX ale jakość cięcia plazmy słaba trzeba trochę szlifierka i pilnikiem popracować.
Alaxa9900 A masz wszystko czy tylko konstrukcja?
ZU-Met Rolki już zamówione, szukam silnika i do malowania.
Alaxa9900 Ja też robiłem ale przez silnik który był nowy i się bardzo grzał i problem z ustawieniem rolki napinającej właśnie porzuciłem projekt a teraz brak czasu. Rolki stalowe czy poliamid?
ZU-Met Rolki aluminium , silnik myślę 1,5 kw 2800obr.
suszi8512 Jak chcesz to napisz do gościa Emil Figiel Na mess. Wypala laserem.(ma dostępny takie projekcik)
Dzochar91 Mogłem zapytać na forum no ale już za późno, z tego co mam też coś zlepie.
Alaxa9900 Ja mam stalowe napędowa 190 na pas 75x2000 chce robić
ZU-Met też taki osprzęt mam i nie wiele brakuje do skonczenia
suszi8512 Ja miałem problem żeby z osiowoscia bo mi pas spadał . Kupiłem jakiś silnik nowy ale na 230v 2.2 ale strasznie się grzał kasę oddali i nie kupiłem nowego i tak stoi od roku w kącie i czeka na lepsze czasy 🙂
ZU-Met Grzał się może dlatego ze był na 230 v i podczas pracy był zbyt obciążony.
ZU-Met Jeśli pas Ci spada to zrób sobie regulacje nachylu rolki i będzie ok. Ja mam tak w swojej
Alaxa9900 Dokładnie, musi być 3f lub 230 ale przez falownik
Dzochar91 oryginalny 230v kupiony. Na pusto z założonym kolem bez pasa po 3-5 minutach nie można było go dotknąć.
ZU-Met Jakaś wada fabryczna.
Alaxa9900 No tak oddałem i bez problemu oddał kasę bo nie miał na wymianę .
Stal-Fun No miałem ale chyba silnik nie był idealnie w osi i go zrzucało zanim się rozbujał 🙂
ZU-Met No też tak mogło być
ZU-Met Jedna z rolek musi być rolką baryłkową i to ona ma za zadanie zapobiegać spadaniu pasa.
Stal-Fun Jak już będę miał czas to zrobię trochę inaczej bo przyspawałem blachę i chyba mi ją lekko pociągnęło
Alaxa9900 ma Pan rację 😀