Gasparg No wiem ale mogę wystawić fv za moją pracę
ZU-Met moim zdaniem nie możesz, bo nie masz w swojej działalności wpisu, że świadczysz usługi transportowe czy coś. Więcej nie pomogę 🙂
Boguslaw Tez jeszcze nie odesłałem pro formy
Gasparg Juz mam z tym to akurat nie jest problem 🙂 PKD 49.41 możesz sobie dopisać co chcesz i z tym nie ma problemu . Księgowa powiedziała że nawet nie muszę mieć żadnego samochodu 🙂
Gasparg Bardziej mi chodzi o licencję i tym podobne
ZU-Met a nie, licencję to musisz mieć jak ładunek bierzesz na siebie podczas transportu 🙂 jak pkd można dopisać to śmiało korzystaj i śmigaj 😃
Gasparg No ale jest jakieś użyczenie bo ja jako przedsiębiorca przecież a nie kierowca. Ten szef mi coś tłumaczył . Jutro jadę wieczorem jakoś to będzie 🙂
ZU-Met jesteś jako przedsiębiorca, który świadczy usługę kierowania pojazdem pow. 3.5t dmc i taka fakturka 🙂
Gasparg No taki jest plan. Dziś wieczorem jadę właśnie 🙂
ZU-Met u mnie sytuacja się zmienila i wracam na tira a będę wieczorami spawał 🙁
Gasparg A czemu tak ? Nie otwierasz tej działalności?
ZU-Met niestety, jeszcze nie teraz. Skomplikowała się sytuacja życiowa i trzeba mieć stały, udokumentowany dochód 🙂
Gasparg No na własnej raz masz duzo kasy później masz ale dużo roboty 🙂
ZU-Met nie mogę czekać czy zlecenie będzie czy nie, jak będzie zleceń dużo na tyle, że nie będę ogarniał to zwolnię się z ciężarówki 🙂
Jak tam u was zadowolenie z nowego ładu
Dzochar91 Ja mam się spotkać z księgowa teraz że korzystniej będzie jak przejde na podatek liniowy. Nie znam się na tym za bardzo a w internecie taki rozrzut informacji że nie wiadomo kogo słuchać.
Gasparg No ja mam na razie na bieżąco ale sytuacja tak że jedno zamontujesz kupisz materiał na inne i dalej nie wiele w kieszeni bo na placu materiału za 5 tys 🙂
Gasparg właśnie na swoim to raz więcej raz mniej a tak etat jest i pyk co miesiąc forsa
ZU-Met To zawsze tak jest 🤣
Dzochar91 No wiem zauważyłem z tym że pracując na etacie robiłem podobnie
suszi8512 wiem właśnie, dlatego będę spawał ile się da po pracy etatowej 🙂
Gasparg Wiezz jak nie jesteś codziennie w domu to tak słabo, lepiej takie etat 8h blisko komina a później prywata.