Dzochar91 M贸wisz o maszynach konwencjonalnych czy ma艂ych CNCkach?
MC-TECH no tak konwekcyjonalnych
ZU-Met Mam tak膮 i du偶o tansza
Stal-Fun te偶 mam tak膮 z regulacja obrot贸w ale np. robi臋 teraz te偶 taki stela偶 i przyda艂o by si臋 co艣 mniejszego (偶eby 艂adnie wyprowadzi膰 zako艅czenie pr臋t贸w ) jak ten dremel
Stal-Fun no ale to jest na przew贸d i 3 razy wi臋ksza. Sieciowe s膮 z regu艂y du偶o ta艅sze
ZU-Met Mi tam akurat nie przeszkadza bo tyle rob贸t ju偶 zrobi艂a i przydaje si臋 na ka偶dym kroku. Wa偶ne ze ma konkretne obroty
Stal-Fun no do freza to minimum 10 000. Ja mam jakiego艣 chi艅czyka identycznego jak tw贸j DeWalt za 150zl ju偶 kilka lat
ZU-Met Ten DeWalt ma 25000 obrot贸w na minut臋
Stal-Fun u mnie Makita ma do 29k
Stal-Fun nie wiem ten co mam albo tak mi si臋 wydaje od 7-26tys
ZU-Met Ja akurat z regulacj膮 obrot贸w nie potrzebuje
Stal-Fun no mi po dw贸ch miesi膮cach przesta艂a dzia艂a膰. Dlatego wyleczy艂em si臋 z chi艅skich tanich sprz臋t贸w
Stal-Fun regulacj膮 si臋 przydaje bo szybko mo偶na frez spali膰 lub szybko mo偶na palce po艂ama膰
ZU-Met Te偶 chi艅szczyzny nie kupuje no chyba 偶e jedzenie 馃榿馃憤
suszi8512 Frez w艂a艣nie najlepiej zbiera na max obrotach. Jeszcze nigdy freza nie spali艂em chyba ze by by艂 z gownolitu
Stal-Fun du偶o 艂atwiej w艂a艣nie uszkodzi膰 na ma艂ych obrotach np we wkr臋tarce. Wy艂amuj膮 si臋 z臋by. Obrotu si臋 przydadz膮 przy kamyku albo takiego z papierem
Stal-Fun ale zale偶y od materia艂u bo na pewno w nierdzewnej czy alu nie b臋d膮 obroty jak na czarnuchu 馃槈
Dzochar91 tak bo spali materia艂, alu zawsze ma艂e obroty w nierdzewce nie robi臋 to nie b臋d臋 si臋 wypowiada艂
Dzochar91 Akurat w alu i nierdzewnej nie robie. Tylko czarna stal
Dzochar91 dok艂adnie o to mi chodzi艂o 馃憤
suszi8512 ja mam z regulacja i cz臋sto jej u偶ywam jakbym nie mia艂 pewnie by艂 ku...艂 馃榿