Cześć mam pytanie ile muszę liczyć pieniążków żeby ocynkowac bramę przesuwną 7m długa 1.3 m wysoka tylko ramka (profil 60x40x3 waga całości około 210kg) bez wypełnienia . Muszę wycenić a bramy to zadko robię kompletnie nie wiem ile liczyć na ocynk .
KGgarage ocynk liczysz na kg. U mnie teraz 3.40 netto kg. Ale czemu aż 3 na ramę ? Zadzwoń zanim zawiedziesz do ocynkowni jak długa mają wannę bo 7m to już długa
KGgarage no nie wiem ile w Twoich okolicach ocynk. U mnie +- 3.7zl/kg brutto
Panowie robił z was ktoś może donice na zewnątrz z blachy stalowej? Zastanawiam się jaką grubość dać. Czy 1.5mm wystarczy czy 2mm. Donica o wymiarach 80x40 wysoka 50 cm.
Hipcio min 2mm
Hipcio z 2mm ładniej cynkowanie wyjdzie
Hipcio może zamiast cynkowac i malowac zrób z cortenu np.
ZU-Met Do spawania cortenu musi być specjalny drut. Jeśli już robić z cortenu na na zasadzie zaginania i skręcania elementów
Stal-Fun wiem ale do takich donic to jakaś mała rolkę można kupić nawet 1kg jeśli się znajdzie
ZU-Met Jeśli znajdziesz to tak bo duża rolka bardzo drogo
Stal-Fun nigdy nic z cortenu nie robiłem. Ale mam plan kiedyś na jakiś numer na ogrodzenie czy coś takiego to spawanie nie potrzebne 😁
ZU-Met Ja spawalem donice ale gość drut przywiózł swój i zastrzegł zeby nie robić zadnych zdjęć i nigdzie nie udostępniać więc pochwalić się nie mogę
Stal-Fun może jakiś projektr przedpremierowy 😁ja pierwszy raz miałem kontakt z taką blacha na tarasie u Omenaa Mensah.
Dziś taka akcja kopareczka i mufa kabel ziemny Yaky 4x70
Boguslaw tyle kabli porwałes inwestor nie wie gdzie idą jakieś media ?
ZU-Met Bogusław popsuł Bogusław naprawi 😁
Stal-Fun i kasa za dwie fuszki wpadnie 😉. Takie dwa w jednym 😁
Stal-Fun nic nie porwałem to jest tzw wcinka w kabel zasilający, trzeba było odkopać na długości 3mb i zrobić wcięcie i mufe i postawić skrzynie, 😀🤣
Dreyse_r A jak Boguś wie co robi 😁
Cześć Wszystkim. Wiem, że jest osobny temat do przywitania, ale tam zrobię to później gdy będę mógł się już pochwalić moim warsztatem. Na razie przed inwestycją jest to garaż dwustanowiskowy, w którym robię fuchy 😃
skawaaa część 🙋♂️
skawaaa Witamy serdecznie 🙂
skawaaa siemka 🙂
skawaaa Witam😃😃