brumiej a nie trzeba ich było adoptować?
ZU-Met 350zl,olej nowy to wiadomo
ZU-Met tutaj by Ci nic WD nie pomogło bo wszystkie śruby są na kleju i trzeba ich zerwac najpierw udarem a potem odkręcić taka technologia
Boguslaw najgorzej jak śruba nie jest schowana tylko np cm wystaje.
Dziś takie akcje ma stanąć tu stacja ładowania aut dostawczych marki Mercedes, jak ja nie lubię aut elektrycznych. 😀
Biorę się powoli za drzwi loft ale pierwszy raz podwójne. Jakie rygle stosujecie bo jest tego bardzo dużo. Musi byc coś wpuszczene bo między drzwiami 4-5mm.
ZU-Met
ZU-Met I dom i garaż
@Boguslaw zobacz jak wygląda krata zardzewiała po kwasie w ocynku. TO taki nalocik na moich profilach to jest pryszcz 🤣
ZU-Met dobry fachowiec robił
Dzochar91 to raczej nie ma znaczenia jak wygląda ma działać.
Cześć mam pytanie ile muszę liczyć pieniążków żeby ocynkowac bramę przesuwną 7m długa 1.3 m wysoka tylko ramka (profil 60x40x3 waga całości około 210kg) bez wypełnienia . Muszę wycenić a bramy to zadko robię kompletnie nie wiem ile liczyć na ocynk .
KGgarage ocynk liczysz na kg. U mnie teraz 3.40 netto kg. Ale czemu aż 3 na ramę ? Zadzwoń zanim zawiedziesz do ocynkowni jak długa mają wannę bo 7m to już długa
KGgarage no nie wiem ile w Twoich okolicach ocynk. U mnie +- 3.7zl/kg brutto
Panowie robił z was ktoś może donice na zewnątrz z blachy stalowej? Zastanawiam się jaką grubość dać. Czy 1.5mm wystarczy czy 2mm. Donica o wymiarach 80x40 wysoka 50 cm.
Hipcio min 2mm
Hipcio z 2mm ładniej cynkowanie wyjdzie
Hipcio może zamiast cynkowac i malowac zrób z cortenu np.
ZU-Met Do spawania cortenu musi być specjalny drut. Jeśli już robić z cortenu na na zasadzie zaginania i skręcania elementów
Stal-Fun wiem ale do takich donic to jakaś mała rolkę można kupić nawet 1kg jeśli się znajdzie
ZU-Met Jeśli znajdziesz to tak bo duża rolka bardzo drogo
Stal-Fun nigdy nic z cortenu nie robiłem. Ale mam plan kiedyś na jakiś numer na ogrodzenie czy coś takiego to spawanie nie potrzebne 😁