ZU-Met mamy specjalna ramę w posadzce do prostowania i wszystko przeciągane będzie siłownikami i grzane piecem. Jak nie zapomnę to zrobię zdjęcie sprzętu do prostowania ram.
Miodek kiedyś widziałem jak w posadzce były haki na łańcuch a z drugiej takim podnośnikiem prostowali ale była tylko zwichrowana takie śmigło trochę 🙂
ZU-Met pooglądaj na YouTube jak to robią dla mnie wyczyn
Boguslaw no trzeba wiedzieć gdzie podeprzeć podgrzać i giąć. Ale jak raz się poddała to już nie będzie taka sztywna jak na początku
Miodek ale trzeba ta ramę troszkę po rozbierac z elementów tak mi się wydaje 😀
Boguslaw tak tak trzeba ją jeszcze trochę przygotować 😎 zbiorniki osłony silnik i skrzynia już wyciągnięte 😎
ZU-Met no mas rację. A się dziwię że wgl dostaliśmy zgodę na prostowanie tej ramy bo nie dość że kabina uszkodzona to jeszcze rama mocno krzywa jak dla mnie w tym przypadku powinna być całka na ale zdążą się i tak.
Miodek pojedzie na Afrykę 🙃
Dzochar91 bo u nas jak wjedzie na wagę to na jednej prawej będzie 6t a na lewej 8 😃
Chodzi z was ktoś na codzien w warsztacie w takim zegarku ? Daje radę ?
ZU-Met ja nie chodzę ale znam chłopaków co na mechanicznym chodza w mibandach i dają radę
Dzochar91 no właśnie żona mi kupiła na rocznicę ale wydaje mi się że po tygodniu będzie wyglądał gorzej niż jej po roku 😁
ZU-Met no trochę szeroki ale może się sprawdzi, ja ogólnie nie noszę zegarków więc nie jestem przyzwyczajony
Dzochar91 ogólnie to nie jest duży tak tylko na zdjęciu wyszedł . Huawei band 6.
Dzochar91 ja mam ale to bardziej takie na wyjście obrączki na codzien też nie noszę 😁
ZU-Met ja obrączki nie ściągam. Cały czas nosze ale zegarek tylko od święta 😎 zresztą mój nie pasuje na codzienne noszenie 🤣
Miodek ja obrączki nie noszę z. przyzwyczajenia jak jeździłem ciężarówka. Jak skaczesz z naczepy i się trzymasz to jak Ci się zaczepi zostanie albo palec albo zerwie skórę 😨
ZU-Met no to się zgadza. Kumpel jest elektrykiem i raz mu się zwarlo do gdzieś w aucie i trochę mu się przykleiła do palca od tego czasu nie nosi
Miodek mój szwagier miał nadciągniety przez ok 3tyg zaczepiła się i na szczęście została w rękawiczce 🙂
Rama przygotowana do prostowania. Te szyny w posadzce służą do przymocowywania narzędzi do prostowania wszystko jest kompatybilne z siłownikami hydraulicznymi
Miodek weź to potem poskładaj żeby żadna śrubka nie została 😁😁
Miodek jak doszło do takiego skrzywienia? Ja rozumiem że ciągnik pracuje pod różnymi obciążeniami ale ten to co koziołki zaliczył czy ostro driftowal z naczepa?