Boguslaw wiesz co no da艂em te偶 pr臋t 14 strzemiona co 10cm beton te偶 oko艂o b25 ale. Mieszany w betoniarce i dany tluczen granitowy z. M膮czka. Co ty na to? 馃
Miodek je艣li jest wieniec na ca艂o艣ci i pr臋ty jakie m贸wisz i strzemiona b臋dzie Oki.
Boguslaw tak wieniec po ca艂o艣ci oraz wylewane nadproze nad brama taka sama technika 馃槑
Miodek Moje pierwsze zlecenie przerobienie otwierania burty przyczepy z g贸rnego na dolne. Klient sobie sam zakupi艂 zestaw do przerobienia, oczywi艣cie nie oby艂o si臋 bez komplikacji mianowicie przys艂ali r膮czk臋 do otwierania na praw膮 stron臋 a ja przerabia艂em lewa(trzeba by艂o przerobi膰) moim zdaniem zestaw nie do ko艅ca dok艂adnie spsowany ale. Klient p艂aci klient chce. Og贸lnie moim zdaniem nie wysz艂o a偶 tak tragicznie. Mo偶ecie si臋 wypowiada膰 na temat tego zlecenia.
Miodek a co nie m贸wili艣my jedno zlecenie drugie i poleci.
Boguslaw zawsze tak jest 偶eby tylko zacz膮膰. Jak robisz dobrze i dok艂adnie to robota sama si臋 obroni i z polecenia zawsze najlepiej bo nie musisz nikogo przekonywa膰 jak robisz tylko dzia艂asz z pe艂nym zaufaniem.
Panowie. Mam pytanie. Pomy艣la艂em 偶e nie b臋d臋 robi艂 dodatkowego postu w sprawie wyceny mo偶e poprostu jak to艣 wejdzie na. Mojego bloga to pomo偶e. Mianowicie zadzwoni艂 do mnie klient z pytanie ile wynosi stawka spawacza Pan chce zrobi膰 bram臋 i furtk臋 z jego pomuslu馃 i m贸wi臋 偶e to tak si臋 nie da powiedzie膰 ile za godzin臋 m贸wi臋 偶e zale偶y od projektu. I pan zaczyna t艂umaczy膰 偶e ramka obok te偶 ramka i same ramki m贸wi臋 ok zastanowi臋 si臋 i Panu odpowiem. Moze mieli艣cie ju偶 taka sytuacje i mo偶ecie co艣 podpowiedzie膰? Nie wiem ile b臋dzie spawania ani ci臋cia ani nie znam wagi materia艂u... Wiem tylko 偶e. Pan ma. Pomys艂 w g艂owie i materia艂 na podw贸rku...
Miodek Narysuj to b臋dzie 艂atwiej
Miodek policz mniej wi臋cej w m2 ile by艣 za to wzi膮艂, gdyby艣 mia艂 robi膰 to od pocz膮tku do ko艅ca sam. Z monta偶em czy bez, zale偶y jak si臋 dogadacie. Odejmij od tego materia艂, kt贸ry zu偶yjesz do produkcji i mniej wi臋cej b臋dziesz wiedzia艂 na czym stoisz.
Jeklowo zale偶y te偶 czy on chce mie膰 tylko pospawane ? Co z ocynkiem, malowaniem, monta偶em?
Jeklowo problem tego typu 偶e kole艣. Ma projekt w "g艂owie" 馃ぃ poprosi艂em o jaki艣 rysunek to powiedzia艂 偶e on wie jak to ma wygl膮da膰 馃ぃ馃ぃ馃榿
Miodek powiedz mu, 偶e bez projektu, jakiego艣 zdj臋cia pogl膮dowego nie ruszysz, bo od tego zale偶y Tw贸j nak艂ad pracy, a co za tym idzie - okre艣lenie wst臋pnej wyceny. Mo偶esz te偶 mu powiedzie膰, 偶e te偶 masz cen臋 w g艂owie, ale mu nie powiesz 馃槀
Jeklowo 馃ぃ馃ぃ馃ぃ馃ぃ馃ぃno masz racje. 馃ぃ馃榿
Miodek tak偶e jak go艣ciu chce mie膰 to zrobione to niech si臋 ogarnie, a nie buja w ob艂okach 馃槀
Jedyne co mi przychodzi do g艂owy z kwadratami to co艣 takiego馃檪 ale b臋dzie drogo bo sporo roboty 馃ぃ
ZU-Met wz贸r 艂adny ale roboty sporo
ZU-Met no dokladnie sporo roboty.馃榿
Miodek ale s膮 ramki wi臋ksze i mniejsze jak sobie klient wymarzy艂 馃ぃ
ZU-Met no to si臋 zgadza. Pytanie czy on w艂a艣nie to ma w g艂owie. Zobaczymy mo偶e si臋 okre艣li jako艣 bardziej. 馃ぃ馃ぃ
Witajcie. Dzisiaj kawalerski kumpla. Na pocz膮tek wyciagnelismy go z pracy, p贸藕niej dzwo艅 na Parkingu szczescie w nieszcz臋艣ciu samoch贸d jednego z koleg贸w na. Kawalerskim p贸藕niej quady a Jeszce paintball na nas czeka i %%% pozdro dla was.