ZU-Met beton b25 około 17cm grubości, nie dawałem styropianu mam ocieplone fundamenty a mam poniżej progu przemarzania około 80cm.
Miodek Znasz kogoś z kim mógłbym o tym pogadać?
AkamanoxD nie bardzo. Ja wszystko sam ogarnąłem przede wszystkim internet sprawdzałem czytałem Artykuły jakieś tutoriale na YT a i tak dodawalem coś od siebie typu zbrojenie pisali ze wystarczy 10 12 pręt a ja dałem 14 ława fundamentów miała. Mieć. Wymiar około 60 cm szerokości oeysokosci okolo40cm ja. Mam 60 na 60 profil na dach też. Jest dany grubszy niż powinien. Tak to umnie wyglądało. 😎
Boguslaw to myślisz, że 300 m2 Ci wystarczy na taką organizacje ?😁
Jeklowo przez chwilę by wystarczyło ale później pewnie było by malo🙂
Jeklowo jeszcze nie wiem może by stykło ale w planach zięcia jest ok 1000m2 w sumie mamy 3koparki i 1mini dwa wozidla 6ton Wywrotka i na zimę to pasuje schować zobaczymy co będzie
Miodek Rozumiem 💪
Miodek przewymiarowales troszkę, czy ktoś obliczył Ci nacisk konstrukcji dachu na mury, wbrew pozorom to ważne. Jeśli dałeś dobrze zbrojony wieniec to Oki. Zwłaszcza że budowałeś z siporka a on nie ma zbyt dużej wytrzymałości
Boguslaw wiesz co no dałem też pręt 14 strzemiona co 10cm beton też około b25 ale. Mieszany w betoniarce i dany tluczen granitowy z. Mączka. Co ty na to? 🤔
Miodek jeśli jest wieniec na całości i pręty jakie mówisz i strzemiona będzie Oki.
Boguslaw tak wieniec po całości oraz wylewane nadproze nad brama taka sama technika 😎
Miodek Moje pierwsze zlecenie przerobienie otwierania burty przyczepy z górnego na dolne. Klient sobie sam zakupił zestaw do przerobienia, oczywiście nie obyło się bez komplikacji mianowicie przysłali rączkę do otwierania na prawą stronę a ja przerabiałem lewa(trzeba było przerobić) moim zdaniem zestaw nie do końca dokładnie spsowany ale. Klient płaci klient chce. Ogólnie moim zdaniem nie wyszło aż tak tragicznie. Możecie się wypowiadać na temat tego zlecenia.
Miodek a co nie mówiliśmy jedno zlecenie drugie i poleci.
Boguslaw zawsze tak jest żeby tylko zacząć. Jak robisz dobrze i dokładnie to robota sama się obroni i z polecenia zawsze najlepiej bo nie musisz nikogo przekonywać jak robisz tylko działasz z pełnym zaufaniem.
Panowie. Mam pytanie. Pomyślałem że nie będę robił dodatkowego postu w sprawie wyceny może poprostu jak toś wejdzie na. Mojego bloga to pomoże. Mianowicie zadzwonił do mnie klient z pytanie ile wynosi stawka spawacza Pan chce zrobić bramę i furtkę z jego pomuslu🤔 i mówię że to tak się nie da powiedzieć ile za godzinę mówię że zależy od projektu. I pan zaczyna tłumaczyć że ramka obok też ramka i same ramki mówię ok zastanowię się i Panu odpowiem. Moze mieliście już taka sytuacje i możecie coś podpowiedzieć? Nie wiem ile będzie spawania ani cięcia ani nie znam wagi materiału... Wiem tylko że. Pan ma. Pomysł w głowie i materiał na podwórku...
Miodek Narysuj to będzie łatwiej
Miodek policz mniej więcej w m2 ile byś za to wziął, gdybyś miał robić to od początku do końca sam. Z montażem czy bez, zależy jak się dogadacie. Odejmij od tego materiał, który zużyjesz do produkcji i mniej więcej będziesz wiedział na czym stoisz.
Jeklowo zależy też czy on chce mieć tylko pospawane ? Co z ocynkiem, malowaniem, montażem?
Jeklowo problem tego typu że koleś. Ma projekt w "głowie" 🤣 poprosiłem o jakiś rysunek to powiedział że on wie jak to ma wyglądać 🤣🤣😁
Miodek powiedz mu, że bez projektu, jakiegoś zdjęcia poglądowego nie ruszysz, bo od tego zależy Twój nakład pracy, a co za tym idzie - określenie wstępnej wyceny. Możesz też mu powiedzieć, że też masz cenę w głowie, ale mu nie powiesz 😂
Jeklowo 🤣🤣🤣🤣🤣no masz racje. 🤣😁