Panowie. Mam pytanie. Pomy艣la艂em 偶e nie b臋d臋 robi艂 dodatkowego postu w sprawie wyceny mo偶e poprostu jak to艣 wejdzie na. Mojego bloga to pomo偶e. Mianowicie zadzwoni艂 do mnie klient z pytanie ile wynosi stawka spawacza Pan chce zrobi膰 bram臋 i furtk臋 z jego pomuslu馃 i m贸wi臋 偶e to tak si臋 nie da powiedzie膰 ile za godzin臋 m贸wi臋 偶e zale偶y od projektu. I pan zaczyna t艂umaczy膰 偶e ramka obok te偶 ramka i same ramki m贸wi臋 ok zastanowi臋 si臋 i Panu odpowiem. Moze mieli艣cie ju偶 taka sytuacje i mo偶ecie co艣 podpowiedzie膰? Nie wiem ile b臋dzie spawania ani ci臋cia ani nie znam wagi materia艂u... Wiem tylko 偶e. Pan ma. Pomys艂 w g艂owie i materia艂 na podw贸rku...
Miodek Narysuj to b臋dzie 艂atwiej
Miodek policz mniej wi臋cej w m2 ile by艣 za to wzi膮艂, gdyby艣 mia艂 robi膰 to od pocz膮tku do ko艅ca sam. Z monta偶em czy bez, zale偶y jak si臋 dogadacie. Odejmij od tego materia艂, kt贸ry zu偶yjesz do produkcji i mniej wi臋cej b臋dziesz wiedzia艂 na czym stoisz.
Jeklowo zale偶y te偶 czy on chce mie膰 tylko pospawane ? Co z ocynkiem, malowaniem, monta偶em?
Jeklowo problem tego typu 偶e kole艣. Ma projekt w "g艂owie" 馃ぃ poprosi艂em o jaki艣 rysunek to powiedzia艂 偶e on wie jak to ma wygl膮da膰 馃ぃ馃ぃ馃榿
Miodek powiedz mu, 偶e bez projektu, jakiego艣 zdj臋cia pogl膮dowego nie ruszysz, bo od tego zale偶y Tw贸j nak艂ad pracy, a co za tym idzie - okre艣lenie wst臋pnej wyceny. Mo偶esz te偶 mu powiedzie膰, 偶e te偶 masz cen臋 w g艂owie, ale mu nie powiesz 馃槀
Jeklowo 馃ぃ馃ぃ馃ぃ馃ぃ馃ぃno masz racje. 馃ぃ馃榿
Miodek tak偶e jak go艣ciu chce mie膰 to zrobione to niech si臋 ogarnie, a nie buja w ob艂okach 馃槀
Jedyne co mi przychodzi do g艂owy z kwadratami to co艣 takiego馃檪 ale b臋dzie drogo bo sporo roboty 馃ぃ
ZU-Met wz贸r 艂adny ale roboty sporo
ZU-Met no dokladnie sporo roboty.馃榿
Miodek ale s膮 ramki wi臋ksze i mniejsze jak sobie klient wymarzy艂 馃ぃ
ZU-Met no to si臋 zgadza. Pytanie czy on w艂a艣nie to ma w g艂owie. Zobaczymy mo偶e si臋 okre艣li jako艣 bardziej. 馃ぃ馃ぃ
Witajcie. Dzisiaj kawalerski kumpla. Na pocz膮tek wyciagnelismy go z pracy, p贸藕niej dzwo艅 na Parkingu szczescie w nieszcz臋艣ciu samoch贸d jednego z koleg贸w na. Kawalerskim p贸藕niej quady a Jeszce paintball na nas czeka i %%% pozdro dla was.
Panowie mo偶ecie podpowiedzie膰 ile bierzecie 偶e monta偶 ogrodzenia panelowego lub z siadki?
Miodek to tylko chyba tzw godzinow膮 stawka chyba 偶e uzgodnisz za mb
Miodek z podmur贸wka czy bez ?
Boguslaw no w艂a艣nie lepiej chyba za MB. Tak my艣l臋
Miodek kiedy urz膮dzasz ten nowy pi臋kny warsztacik??
Jeklowo z podmorowka
Boguslaw jestem w trakcie. Zosta艂o mi Jeszce st贸艂 warsztatowy zrobi膰 i doko艅czy膰 st贸艂 pod Pile do metalu no i jakie艣 stojaki do pi艂y 偶eby by艂o jak ci膮膰 馃ぃ