Miodek a co nie mówiliśmy jedno zlecenie drugie i poleci.
Boguslaw zawsze tak jest żeby tylko zacząć. Jak robisz dobrze i dokładnie to robota sama się obroni i z polecenia zawsze najlepiej bo nie musisz nikogo przekonywać jak robisz tylko działasz z pełnym zaufaniem.
Panowie. Mam pytanie. Pomyślałem że nie będę robił dodatkowego postu w sprawie wyceny może poprostu jak toś wejdzie na. Mojego bloga to pomoże. Mianowicie zadzwonił do mnie klient z pytanie ile wynosi stawka spawacza Pan chce zrobić bramę i furtkę z jego pomuslu🤔 i mówię że to tak się nie da powiedzieć ile za godzinę mówię że zależy od projektu. I pan zaczyna tłumaczyć że ramka obok też ramka i same ramki mówię ok zastanowię się i Panu odpowiem. Moze mieliście już taka sytuacje i możecie coś podpowiedzieć? Nie wiem ile będzie spawania ani cięcia ani nie znam wagi materiału... Wiem tylko że. Pan ma. Pomysł w głowie i materiał na podwórku...
Miodek Narysuj to będzie łatwiej
Miodek policz mniej więcej w m2 ile byś za to wziął, gdybyś miał robić to od początku do końca sam. Z montażem czy bez, zależy jak się dogadacie. Odejmij od tego materiał, który zużyjesz do produkcji i mniej więcej będziesz wiedział na czym stoisz.
Jeklowo zależy też czy on chce mieć tylko pospawane ? Co z ocynkiem, malowaniem, montażem?
Jeklowo problem tego typu że koleś. Ma projekt w "głowie" 🤣 poprosiłem o jakiś rysunek to powiedział że on wie jak to ma wyglądać 🤣🤣😁
Miodek powiedz mu, że bez projektu, jakiegoś zdjęcia poglądowego nie ruszysz, bo od tego zależy Twój nakład pracy, a co za tym idzie - określenie wstępnej wyceny. Możesz też mu powiedzieć, że też masz cenę w głowie, ale mu nie powiesz 😂
Jeklowo 🤣🤣🤣🤣🤣no masz racje. 🤣😁
Miodek także jak gościu chce mieć to zrobione to niech się ogarnie, a nie buja w obłokach 😂
Jedyne co mi przychodzi do głowy z kwadratami to coś takiego🙂 ale będzie drogo bo sporo roboty 🤣
ZU-Met wzór ładny ale roboty sporo
ZU-Met no dokladnie sporo roboty.😁
Miodek ale są ramki większe i mniejsze jak sobie klient wymarzył 🤣
ZU-Met no to się zgadza. Pytanie czy on właśnie to ma w głowie. Zobaczymy może się określi jakoś bardziej. 🤣🤣
Witajcie. Dzisiaj kawalerski kumpla. Na początek wyciagnelismy go z pracy, później dzwoń na Parkingu szczescie w nieszczęściu samochód jednego z kolegów na. Kawalerskim później quady a Jeszce paintball na nas czeka i %%% pozdro dla was.
Panowie możecie podpowiedzieć ile bierzecie że montaż ogrodzenia panelowego lub z siadki?
Miodek to tylko chyba tzw godzinową stawka chyba że uzgodnisz za mb
Miodek z podmurówka czy bez ?
Boguslaw no właśnie lepiej chyba za MB. Tak myślę
Miodek kiedy urządzasz ten nowy piękny warsztacik??
Jeklowo z podmorowka