STALVAR tylko jak byś sobie projektował to weź pod uwagę że ten C ma 18mm a wymiar 15x15 to wewnętrzny jest😃
ZU-Met gdziectdki ceownik można nabyć?
ZU-Met okej rozumiem 😉 dzięki za odpowiedź 😀 znowu człowiek jest trochę mądrzejszy 🤣
suszi8512 Napisałem trochę wyżej RX Polska. Jest od razu z Uszczelka w odcinkach 2500mm
ZU-Met czasem dobrze wiedzieć gdzie takie coś dostać. Robiłem podobna barierkę to musiałem kombinować ale udało się i tak
Szybki montaż, 3 godz i balustrady wiszą. I najważniejsze co wszystkie kobiety cieszy, pościel można przewietrzyć, ledwo co zwiazala kotwa i proszę😃 Jedna frontowa montowałem wcześniej.
ZU-Met ile takie coś za mb ? Otwory palone ?
ZU-Met ile Ci schodzi godzinowo przy takiej barierce??
Dzochar91 Policzyłem po 650. Otwory z frezarki CNC, szkoda się bawić w wiercenie jak za wszystkie zapłaciłem 400zl. Montowane na pręta 16.
ZU-Met z ocynkiem i proszkiem ?
Hipcio Taka prosta to szybko. Wypełnienie tnę od razu po 10 sztuk ok 15mm dłuższe. Te 3 na gotowo spokojnie przez dwa dni zrobiłem ale jak by się upar to i w jeden bym zrobił. Spawane tylko na ściankach wewnątrz żeby nie obracać.
Dzochar91 tak inaczej na zewnątrz nie robię nigdy.
ZU-Met bo coś tanio... Ale może z prętem taniej
Dzochar91 no właśnie też tak sobie pomyślałem że coś za dobra cena jak za metr. Bardziej bym celował w 800 - 900 zł za metr
Dzochar91 to jest profil. Nie jest tak źle. Ważyło to wszystko 165kg materiał z ocynkiem ok 1600zl. Malowanie z obróbka ocynku 1300. Za otwory wyszło 400, 3 chemie i ten dekor 150. Na spokojnie mi zostało 5k z tych 3 balustad. Wiadomo fajnie było by wziąść po 800 ale podejrzewam że by nie przeszło bo sporo mi takich wycen odpadało.
Hipcio jak by to była jedna to bym tak policzył ale przy 3 to coś tam zostało.
ZU-Met no chyba że tak
ZU-Met są takie geniusze co biorą nawet poniżej 600 ale otwory technologiczne wywiercone góra-dół w szczeblu, barierka podziurawiona i ludzie biorą takie 🙂 bo tanio...
STALVAR No wiadomo, ja to bardziej liczylem jak całość nie z metra. W sumie tego bylo 13.7 mb. W całej balustradzie bylo 2 widoczne otwory w narożniku pochwytu, wszystko inne ukryte. Ja mam taki plus ze wiozę 13km do ocynkowni i w tym samym miejscu mi obrabiają i malują. To wiozę surowe i odbieram bezpośrednio malowane.
Jeszcze pochwyt nierdzewny dorobić i będzie gotowe🙂