ZU-Met dolna przyspawana na dystansach, punktowo czy całościowo ? 🙂
STALVAR Dolna jest w odcinkach 2500 ale spawana w całości do balustrady bezpośrednio do slupka. Musi być w całości bo to jedyny łącznik słupków jest. Sklada się na dwóch słupkach 40x20. Górne C sa na długość szyby i tak samo docinam uszczelkę do złożenia.
ZU-Met a jaki koszt takiej ? I czy 8mm w zupełności wystarczy czy lepiej pokusić się o coś grubszego ? Bo czytałem opinie że takie 8mm strasznie pracuje
Szczurekfwj tam nie ma co pracować bo szyba jest zamocowana z dwóch stron. Ceownik dolny przyspawany a gorne krecone na 3 i 4 sruby m5. Co innego na uchwytach tamte pracują bo u za szybę masz jak złapać. Co do kosztow jak policzyłem wszystko to ok 460-480 netto mb wyszło.
ZU-Met jaka ściankę.ma ceownik 1,5 czy 2 mm ?
ZU-Met okej rozumiem 😉 dzięki za odpowiedź 😀 znowu człowiek jest trochę mądrzejszy 🤣
STALVAR To gotowy nierdzewny ceownik z firmy RX polska. 1.5mm od razu z uszczelka.
ZU-Met Ok spoko dzięki za info 😉
STALVAR tylko jak byś sobie projektował to weź pod uwagę że ten C ma 18mm a wymiar 15x15 to wewnętrzny jest😃
ZU-Met gdziectdki ceownik można nabyć?
suszi8512 Napisałem trochę wyżej RX Polska. Jest od razu z Uszczelka w odcinkach 2500mm
ZU-Met czasem dobrze wiedzieć gdzie takie coś dostać. Robiłem podobna barierkę to musiałem kombinować ale udało się i tak
Szybki montaż, 3 godz i balustrady wiszą. I najważniejsze co wszystkie kobiety cieszy, pościel można przewietrzyć, ledwo co zwiazala kotwa i proszę😃 Jedna frontowa montowałem wcześniej.
ZU-Met ile takie coś za mb ? Otwory palone ?
ZU-Met ile Ci schodzi godzinowo przy takiej barierce??
Dzochar91 Policzyłem po 650. Otwory z frezarki CNC, szkoda się bawić w wiercenie jak za wszystkie zapłaciłem 400zl. Montowane na pręta 16.
ZU-Met z ocynkiem i proszkiem ?
Hipcio Taka prosta to szybko. Wypełnienie tnę od razu po 10 sztuk ok 15mm dłuższe. Te 3 na gotowo spokojnie przez dwa dni zrobiłem ale jak by się upar to i w jeden bym zrobił. Spawane tylko na ściankach wewnątrz żeby nie obracać.
Dzochar91 tak inaczej na zewnątrz nie robię nigdy.
ZU-Met bo coś tanio... Ale może z prętem taniej
Dzochar91 no właśnie też tak sobie pomyślałem że coś za dobra cena jak za metr. Bardziej bym celował w 800 - 900 zł za metr
Dzochar91 to jest profil. Nie jest tak źle. Ważyło to wszystko 165kg materiał z ocynkiem ok 1600zl. Malowanie z obróbka ocynku 1300. Za otwory wyszło 400, 3 chemie i ten dekor 150. Na spokojnie mi zostało 5k z tych 3 balustad. Wiadomo fajnie było by wziąść po 800 ale podejrzewam że by nie przeszło bo sporo mi takich wycen odpadało.