Stal-Fun jakie szkiełko?
suszi8512 12 din 90/110
Stal-Fun ja w pracy mam w stałej din13 fioletowe bardzo przyjemnie się spawa na dużych amperazach
Stal-Fun 12 din 90/110 suszi8512 ja w pracy mam w stałej din13 fioletowe bardzo przyjemnie się spawa na dużych amperazach Ja w Speedglass używam DIN10 i stopniowo schodzę do DIN8 po czym wymieniam szybę bo już nawet słońca przez nią nie widać😎 DIN12/13 to nawet jak spawałem dla zabawy elektrodą 6,4 mm na full swojej spawary (330Amp) to i tak niewiele widziałem. Może dlatego że dymu z otuliny było więcej niż światła😀
Ja mam obecnie Magnum Turbo True Color ( czyli Chinczk), do amatorskiego spawania jak najbardziej się nadaje, Ale teraz spawam dużo i szukam czegoś lepszego, koniecznie z dużym oknem. Co polecacie? Zastanawiam się właśnie nad warriorem...
Bono podobno spartus całkiem niezły i przystępny cenowo
A ja mam pytanie - czy w nich są jakieś akumulatory czy baterie, które trzeba wymieniać? Jeśli tak to jak często?
Mowad Przyłbice mają zwykle foto ogniwo które doładowuje akumulatorek przyłbicy .. ja w swojej Dedrze jeszcze nigdy nie wymieniałem baterii.
Aaa dzięki, człowiek staje się z każdym dniem mądrzejszy 🙂
raven Kolego ale to nie na tym polega zeby schodzić nizej z przyciemnieniem bo szkoło jest tak zasyfione. Jesli używasz 11 lub 10 to masz na niej widzieć dobrze a nie sobie skalą przyciemnienia rozjaśniać. To nie na tym polega. Zobaczysz ze odbije się to na Twoim wzroku. I nie wymadrzam się bo wzrok mamy tylko jeden. Ja w pracy na jednym spawam max dwa tygodnie i wyrzucam do kosza.
Stal-Fun I nie wymadrzam się bo wzrok mamy tylko jeden.
A ja nawet 1/2 bo od dziecka mam Astygmatyzm w prawym więc pewnie lewe też już się narobiło przez całe życie 😀 Wiem że to nie żarty, najwygodniej pracuje mi się na DIN9 niezależnie od amperażu, przy czystej szybie oczywiście.
raven No widzisz dbaj o wzrok tym bardziej 👍
ESAB warrior tech
Jak szułbice tylko od esab bardzo dobra marka
LiveFast mam a50 sentinel i jest to rewelacyjna,
Szułbice od esab
możemy oszczędzać na wielu rzeczach ale na bhp akurat nie warto. Nie kupiłbym chińskiej przyubicy.
Ja mam jeszcze taka na długie styki
suszi8512 Do dlugich spawów pasywna najlepsza. Bez ryzyka ze się rozjaśni niespodziewanie
Stal-Fun długie styki i duże amperarze
suszi8512 Dokładnie. Rozmawialem kiedyś z gosciem co handluje speedglassem to mowil ze na dużych amperazach i dlugich spoinach nawet speedglass nie wyrabia. Ponad 90 % spawaczy w stoczniach uzywa pasywnych przylbic.
suszi8512 Ja mam taką w domu i w pracy