Stal-Fun to prawda jeśli ktoś ma więcej spawania a skoda mu kasy na dobrą samościemniającą to to jak piszesz też polecam zwykłą niż najtańszego chińczyka o wątpliwych parametrach
Jesli nie do ciąglego spawania to speedglas lub Optrel Crystal a do konstrukcji gdzie ciągniesz dlugie spawy to speedglas ADflo😎
Nie oszczedzaj na przylbicach . Oczy masz jedne tak samo jak sluch.
Ja posiadam esab g30 , przyłbica pasywna , bardzo spisuje się w spawaniu metodą Tig . Duże pole widzenia . Możliwość szlifowania przez szybę ochronna
SebastianDomachowski Ja też zamówiłem esaba pasywnego jutro powinien być
Jak dla mnie w wszelakiego zastosowania tylko Esab Warrior
Wszyscy mają samościemniajace ale ja mam bez ściemniania (pasywną) i innej nie chce 🙂
Stal-Fun jakie szkiełko?
suszi8512 12 din 90/110
Stal-Fun ja w pracy mam w stałej din13 fioletowe bardzo przyjemnie się spawa na dużych amperazach
Stal-Fun 12 din 90/110 suszi8512 ja w pracy mam w stałej din13 fioletowe bardzo przyjemnie się spawa na dużych amperazach Ja w Speedglass używam DIN10 i stopniowo schodzę do DIN8 po czym wymieniam szybę bo już nawet słońca przez nią nie widać😎 DIN12/13 to nawet jak spawałem dla zabawy elektrodą 6,4 mm na full swojej spawary (330Amp) to i tak niewiele widziałem. Może dlatego że dymu z otuliny było więcej niż światła😀
Ja mam obecnie Magnum Turbo True Color ( czyli Chinczk), do amatorskiego spawania jak najbardziej się nadaje, Ale teraz spawam dużo i szukam czegoś lepszego, koniecznie z dużym oknem. Co polecacie? Zastanawiam się właśnie nad warriorem...
Bono podobno spartus całkiem niezły i przystępny cenowo
A ja mam pytanie - czy w nich są jakieś akumulatory czy baterie, które trzeba wymieniać? Jeśli tak to jak często?
Mowad Przyłbice mają zwykle foto ogniwo które doładowuje akumulatorek przyłbicy .. ja w swojej Dedrze jeszcze nigdy nie wymieniałem baterii.
Aaa dzięki, człowiek staje się z każdym dniem mądrzejszy 🙂
raven Kolego ale to nie na tym polega zeby schodzić nizej z przyciemnieniem bo szkoło jest tak zasyfione. Jesli używasz 11 lub 10 to masz na niej widzieć dobrze a nie sobie skalą przyciemnienia rozjaśniać. To nie na tym polega. Zobaczysz ze odbije się to na Twoim wzroku. I nie wymadrzam się bo wzrok mamy tylko jeden. Ja w pracy na jednym spawam max dwa tygodnie i wyrzucam do kosza.
Stal-Fun I nie wymadrzam się bo wzrok mamy tylko jeden.
A ja nawet 1/2 bo od dziecka mam Astygmatyzm w prawym więc pewnie lewe też już się narobiło przez całe życie 😀 Wiem że to nie żarty, najwygodniej pracuje mi się na DIN9 niezależnie od amperażu, przy czystej szybie oczywiście.
raven No widzisz dbaj o wzrok tym bardziej 👍
ESAB warrior tech