Panowie a jeśli chciałbym przeznaczyć na szlifierkę do 300zł co byście mi polecili. głównie do szlifowania fibrą i papierem ściernym na rzep.
Tymek bierz ta makite co StalFun poleca ewentualnie dewalt z tej samej Polki mała poręczna DeWalt DWE4157 Lub dołóż parę groszy i kup ta ca ja mam makita 9565CVR na Ceneo była za 465 zł
suszi8512 a lepiej kupić coś z regulacja obrotow czy raczej bez. A tez nie chce inwestować niewiadoma ile bo ja nie robię nic na zamowienie tylko raczej dla siebie drobiazgi
Tymek ja wziąłem z regulacja żeby mieć uniwersalnie
Tymek mam Boscha gws 7 i 9 125 z regulacją. 7 jest bardzo mała i poręczna, polecam do szlifowania albo jak musisz coś długo w górze czyścić. Zakupiłem przed robieniem wstawek w sharanie na kobyłkach i ułatwiła pracę. Polecam z obrotami ze względu na szczotki do czyszczenia. Mniejsze obroty i nie wypadają druty tak bardzo.
Panowie a polecicie jakaś wiertarkę z udarem do wiercenia oraz podkuwania Makita/milwaukee sieciowa bo dorzo jest modeli i nie wiem na co się decydować a tez do garazu nie potrzeba niewiadoma czego
Tymek ja kupiłem używana makite hp 2071 Nowa poza moim budżetem a używał nie sponiewierana za połowę ceny Zdecydowałem się na taką bo w pracy szlifierze takich używają i te n sprzęt się trzyma, jeden dostal nowe Metabo 1300 W to po 3ech tygodniach szczotki wyparowaly
suszi8512 wiesz co chodzi mi tu o coś na sds/sds plus
Panowie pomocy. Chciałem już kupić kątówkę makita 9565cvr lecz powiem wam tak moje dłonie są małe rozmiar rękawic do spawania to 7 wchodzą na ciasna . Wręcz są idealne i chce jakaś szlifierkę pod dłonie bym mógł ja normalnie trzymać ręka a nie jakiegoś giganta bym mógł ty manewrować na spokojnie. Bede izywał do 3m fibry a tez nie chce kupić szajsu.
Tymek Ten model Ci przypasuje
Stal-Fun no tak ta jest zgrabna w dlonibdobrze leży mam taką tylko ze JCB Ale to to samo tylko kolor inny Widzę tu dobra cena
suszi8512 , Stal-Fun Tylko słyszałem więcej złego niż dobrego o tym modelu. I sam nie wiem. Teraz patrzę terz za bosch gws 9 i sam nie wiem
Tymek Złe są modele jesli kupisz w castoramie itp. Jesli kupisz w sklepie makity to posłuży długo
Stal-Fun no to teraz dylemat bosch gws 9 czy makita 5030 kurczę
Tymek za te pieniądze i jedno i drugie jest ok poza wersjami marketowymi
Tymek gws 7 jest jeszcze mniejszy 🙂 Jak chcesz to mogę zmierzyć obwody gws 9 i 7, chyba, że znajdziesz gdzieś w necie.
suszi8512 Dokładnie markety omijać z daleka. Jesli chcesz dobry sprzetto kup w autoryzowanym sklepie
Fander wiesz co zamówiłem makite 5030r ale za jakiś czas będę kupował druga bo nie chce mi się przekładać co chwile tarcz dysków i albo kupie gws 9 lub z makity 9565cvr
Tymek następną z regulacją obrotów kup inaczej bez sensu ,do szczotek z nierdzewki przydatne i moc 1400w rąk nie urwie.
Tymek
niobet tak kupie z regulacja obrotów 1400 wat makita 9565cvr ale tez mam makite akumulatorowkę z regulacja obrotow
Tymek a widzisz nie pisałeś, ale do szczoty jednak kabel lepszy i jakto mówią stare plemiona spawaczy od szlifierki jednej ,głównie ręka boli od zmiany tarcz. Praca na kilku szlifierkach zawsz wygodniejsza.
Tymek mam tą samą Makitę i padła szybciej niż najtańsza z Allegro za 120 zł, po roku czasu zaczyna padać przekładnia. Trzeszczy jak głupia, grzeje się po 20 minutach, i w cholerę ciężka.