• KKlampRanga 7

Poziom 5

No mi bardziej chodzi o narzędzia takie "wyprodukowane dla" czyli z lidla czy bieronki

• CyprianRanga 21

Poziom 127

Powiem tak,
        Nie kupię innej wkrętarki jak Lidlowskiej. Diaks na baterie z Lidla do szybkich robót też jest okej.
        Cena do jakości tam jest tak korzystna że nic tego nie przebije. Poza tym pracuje na jednej wkretarce z Lidla od 3 lat i dokrecam nią śruby ciesielskie na torxa 30-40cm 🙂
        Tak to tylko oryginalny Bosch albo Makita

• RravenRanga 10

Poziom 20

Klamp Podam prosty przykład. Zużywają ci się szczotki w szlifierce Makity, jedziesz do sklepu, płacisz 20zł i szlifujesz dalej. Zużywają ci się w no name, rzucasz w kąt, jedziesz do sklepu kupujesz Makitę😂
            Oczywiście pół żartem, pół serio. Wszystkie solidniejsze marki dają łatwy dostęp do części zamiennych a to istotne jeśli narzędzia zarabiają na siebie i na Ciebie.

Cyprian Sąsiad ma tego diaksa i ogólnie ok, ale wydaje się bardzo ciężki i niewyważony, a jak go mocniej pociśniesz to silnik staje. Wszystkie aku szlifierki tak mają bo nie mam styczności z tym sprzętem?

• Stal-FunRanga 36

Poziom 1078

raven Moja makita po 9 latach dopiero się poddała. Ale tylko wyłącznik poszedł. Zawiozę do serwisu tam gdzie kupowałem wymienią mi i rzy okazji każe lozyska wymienić i będzie śmigać dalej

• raven odpowiedział na to.
                • CyprianRanga 21

Poziom 127

raven mi chodzi ze coś podciąć albo przyszlifowac na momencie. Tak na codzień to by umarł po dwóch dniach pracy 😛

• RravenRanga 10

Poziom 20

Stal-Fun U mnie szczotki wysiadły po ok. 4 latach. Używałem jej jedynie do szlifowania bo jest lekka i super leży w łapie (GA5030),
                      mam też 9565PZ ma fajny włącznik i jest mocniejsza ale też cięższa więc używam jej rzadziej. W niej niczego jeszcze nie wymieniałem.

13 dni później

Ja mam już 4 narzędzia akumulatorowe erbauera z castoramy i powiem krótko-do zastosowań półprofi znakomite.

13 dni później
                          • TTymekRanga 14

Poziom 46

Ja osobiście poszedłem w Alu makity szlifierka wkrętarka, zakrętarka, klucz udarowy. Na 1 aku 5ah podszlifuje szlifierka jakieś 20-30 min teraz myśle nad zakupem jakiejś sieciówki i nie wiem na jaki model się zdecydować. Będzie używana przeważnie do fibry. 😊😊

Tymek Bierz ten model mi po dziewięciu latach dopiero wyłącznik padł mam dwa modele
                            https://m.ceneo.pl/2023412

Tymek ja mam taką Makita 9565CVR jest odrobinę większa niż ta co StalFun poleca Ale ma regulację obrotów

• Stal-FunRanga 36

Poziom 1078

suszi8512 No ten model jest kozak ale nieco droższy 👍

• bartekj3Ranga 10

Poziom 22

Stal-Fun mam obie 😎do tego jeszcze Bosch gws13 z regulacją obrotów. Makita strasznie ciężka więc poszła do niej przystawka do szlifowania rur

20 dni później
                                        • TTymekRanga 14

Poziom 46

Panowie a jeśli chciałbym przeznaczyć na szlifierkę do 300zł co byście mi polecili. głównie do szlifowania fibrą i papierem ściernym na rzep.

Tymek bierz ta makite co StalFun poleca ewentualnie dewalt z tej samej Polki mała poręczna DeWalt DWE4157
                                            Lub dołóż parę groszy i kup ta ca ja mam makita 9565CVR na Ceneo była za 465 zł

• TTymekRanga 14

Poziom 46

suszi8512 a lepiej kupić coś z regulacja obrotow czy raczej bez. A tez nie chce inwestować niewiadoma ile bo ja nie robię nic na zamowienie tylko raczej dla siebie drobiazgi

Tymek ja wziąłem z regulacja żeby mieć uniwersalnie

• FanderRanga 9

Poziom 14

Tymek mam Boscha gws 7 i 9 125 z regulacją. 7 jest bardzo mała i poręczna, polecam do szlifowania albo jak musisz coś długo w górze czyścić. Zakupiłem przed robieniem wstawek w sharanie na kobyłkach i ułatwiła pracę. Polecam z obrotami ze względu na szczotki do czyszczenia. Mniejsze obroty i nie wypadają druty tak bardzo.

• TTymekRanga 14

Poziom 46

Panowie a polecicie jakaś wiertarkę z udarem do wiercenia oraz podkuwania Makita/milwaukee sieciowa bo dorzo jest modeli i nie wiem na co się decydować a tez do garazu nie potrzeba niewiadoma czego

Tymek ja kupiłem używana makite hp 2071 Nowa poza moim budżetem a używał nie sponiewierana za połowę ceny
                                                          Zdecydowałem się na taką bo w pracy szlifierze takich używają i te n sprzęt się trzyma, jeden dostal nowe Metabo 1300 W to po 3ech tygodniach szczotki wyparowaly

• TTymekRanga 14

Poziom 46

suszi8512 wiesz co chodzi mi tu o coś na sds/sds plus