Stal-Fun No to czym sie martwisz 🙂 Nic nie ściągnie 🙂 A co do szablonu. Nadaje się on jak robisz powtarzalne rzeczy. Można go rozsuwać i montować do stołu jak chcesz. A jak nie chcesz to odkręcasz śrubę i masz te same elementy stołu co wcześniej. Będzie jeszcze taki kątownik w formie kątomierza. Skręcasz do jakiego kąta chcesz.
Darko a to na płaszczyźnie stołu nie idzie tego tak ustawić? Czy po prostu kombinujesz?
Darko Ja się nie martwię poprostu taka sugestia z mojej strony
Cyprian sam kątownik jak chcesz ustawić na stole to jesteś ograniczony otworami, nie zawsze wyjdzie tam gdzie chcesz. Nadrabia się płaskownikami ale główny zamysł szablonu odsuniętego od stołu jest problem odprysków. Były są i będą. Jak jest ramka czy element składany w górze to odpryski spadają w dół i nie przeszkadzają. Ale jest też druga fajna opcja. Możes sobie ustawić kątownik co do milimetra. Już w tym przypadku nie jestes tak uzalezniony od umiejscowienia otworów na stole. Masz więcej możliwości do ustawiania.
Darko a no tak obstawialem 👍
Stal-Fun BTW. Fajne rzeczy robi ten Andrzej 🙂 Chyba dawno nagrywał ten film bo przewijam przewijam i nie ma go ;p
kombinuje tak na własnym doświadczeniu i eliminuje problemy które napotkałem na drodze.
Darko Nie wiem może usunięty ale nie sądzę. Bardzo fajnie to opisywał. Może poszukaj pod nazwą Migandor albo Wielebny Żuberek
Darko Tutaj masz
Stal-Fun Spoko. Moja metoda jest inna, lepsza i szybsza. Jakbym tak robił jak on bym nic nie zarobił.
Darko No to pochwal się
Stal-Fun juz dwie bramy stoją za domem. Nie bede trzeciej robil i ustawial 🙂 Jal bede robil to nagram.
Darko Spoko
A teraz uwaga najlepsze. Do usprawnienia sobie pracy wystarczy nakretka, podkładka powiekszona i sruba m10/25mm. Dwa krotkie hefty i szlif. Ciach i gotowe.
Spoko pomysły. 👍 Ale skoro masz taki stół, masz przyrządy to w raz coś Ci ściąga? Ja pracuje na mdfie bez ściskow, ustawiam wszystko punktuje kilkukrotnie i może ucieknie mi coś do 2mm ale z reguły zrobienie ramki to formalność..
Cyprian Nawet i stół nie pomoże jak nie dotne czegoś dokładnie szlifierką 🙂 Gruba spoina na cienkich ściankach i tak pociągnie jak odkrecisz. Ale ogólnie 2mm to jest max jaki pójdzie. Spawane poza szablonem. Po przekątnej, na przemian.
Drzwi przesuwne. Nowy model w ofercie 🙂 Poszly wysylkowo. Zdjęć po montazu doprosic sie nie moge.
Darko aaaa Ty z diaksa tniesz? To zmienia postać rzeczy
Różne takie.