Lutek Super robota 🙂🙂🙂
Lutek a dostaweczki jak się trzymają?
suszi8512 a robię kawałek profila 25252 pod blat dokrecam w nim dwa gwinty na pokrętła a na dostawcę profil 20202 dokręcony oczywiście po dwie szt na stronę i wzywam jedno w drugie potem pokrętłami dokrecam i jest spoko😉 nie mam zdjęć od spodu ale w tym tyg będę też robił z dostawkami to wrzucę jak to wygląda u mnie 😉
Lutek kawał dobrej roboty 👏💪👍👌
Lutek ok chętnie zobaczę
Lutek też czekam z niecierpliwością 😀
suszi8512
STALVAR Takie coś robię profil 20x20x2 na płaskownika h 4mm i dokrecam do dostawek a te krótkie profil 25x25x2 na blaszkach 2mm( akurat miałem takie kwadraciki dlatego są po dwie a nie w całości) i przez nakrętki będą pokrętła które dociskają i trzymają ten profil 20x20 sprawdzone wielokrotnie.
Też używacie w trudno dostępnych miejscach 😉 ? Trzpieniówką i frezem też pójdzie ale po proszkowym widać te zadry i tak je trzeba jakoś wygładzić 😉
Lutek Nie ale przymierzam się żeby kupić. lepsza kątowa czy prosta. Ja chcę ta z PROMA.
Lutek o ale super to maleństwo jak to się fachowo nazywa?
Lutek do tego pająka kupujesz nogi wycinane laserem czy sam wycinasz? 🙂 I jaki to profil 80x80x2?
Lutek Jestem ciekaw czy ktoś używa takiego uchwytu na tarcze (zużyte tarcze). Te zrobiłem sam
ZU-Met mi lepiej odpowiada kątowa
Lutek a pracujesz z frezem?
ZU-Met tak ale mam prosta z makity na kablu do freza
Lutek no właśnie ja nie mam i musze coś kupić ale zastanawiam sie co lepiej
suszi8512 wpisz na allegro szlifierka pneumatyczna Yato ok 100zl kosztuje
suszi8512 Jeśli pytasz o tarcze to ROLOC 50 i 75mm. Cała gama tarcz jak na 125
Lutek Miałem pneumatyczna ale strasznie duży hałas robi i dlatego kupiłem na 230 V.
Stal-Fun ja szukałem takiej małej na kablu i nie mogłem znaleźć bo jednak jak się dociśnie to się zatrzymuje dałbyś link lub nazwę po czym szukać?
Lutek https://allegro.pl/oferta/szlifierka-prosta-dewalt-sieciowa-450w-uchwyt-6mm-dwe4884-8118219267
Lutek Mam taką jak w linku. Tylko nie ma regulacji obrotów. Ale idzie jak wściekła. Z regulacją obrotów coś koło 1200 zl z DeWalta.
Stal-Fun ja uzywam Milwaukee fdga na baterie m12 jest fajna poręczna, jest jeszcze fdgs prosta, na liście do zakupu 🙂
Obie kręcą się do 30k obrotów i nie masz pałetającego się przewodu powietrznego lub prądowego.
Stal-Fun lepiej od razu kupić już regulacja obrotów...
Stal-Fun taka to i ja mam myślałem że masz tą kątowa mała na kablu bobtej znalesc nie mogłem
ZU-Met właśnie o tarcze mi chodziło nie doprecyzowalem wcześniejszego pytania dzięki 👍
liteq mam obie i robią robotę. Szczególnie ta kątowa chodź prosta do frezów jest lepsza
liteq Na warsztacie używam głównie narzędzi sieciowych i mi to nie przeszkadza. Zasilanie mam z góry więc przewody pod nogami mi się nie plączą.