Masa całkowita wychodzi 8,5kg. Na screen'ie wymiar 385 odnosi się do środka ciężkości.
MEWPW wygląda fajnie ale nie wiem czy ta podstawa trójkątna nie będzie poddatna na wywracanie
ZU-Met Chyba tylko wykonanie prototypu da mi na to pytanie odpowiedź 🙂 Środek ciężkości też powinien być chyba niżej.
MEWPW nie robiłem takiego ale prototyp mysle ze bedzie konieczy.
MEWPW podstawę zrób kwadratową, a kształt siedziska sam wysmysliles?? bo wg mnie jak nie będzie obrotowe, to średnio wygodne i za każdym razem trzeba będzie obracać żeby wygodnie siedzieć 😀😉 Projekt spoko i co najważniejsze chyba nie spotykany 😀
STALVAR chyba chcial coś nietypowego i innego ale też mi się wydaje że prosta forma znana od dawna bedzie praktyczniejsza.
STALVAR Wszystko sam wymyslałem 🙂 Widziałem w internecie cos takiegko jak poniżej tylko, że ja wolałem aby profil nosny był jeden a nie dwa.
MEWPW 40x40 to jak już to na grubej ściance ja robiłem ma jednej nodze z profila 60x40x3 podstawa była kwadratowa
suszi8512 Masz może fotkę jakąś? mozesz pokazać?
MEWPW była gdzieś w moim blogu
MEWPW
suszi8512 Lepiej to wygląda 👍
suszi8512 Nie obrazisz się jak odgapię?
suszi8512 Pikne
suszi8512 w sumie, jak i tak siedzisko jest troszkę większe, może fajniej wy wyglądało zamontować je na płytce 150x150 lub większej?
MEWPW absolutnie nie obrazę się po to jest forum co by się też u innych inspirować
suszi8512 Dzięki wielkie za inspirację 🙂 Dodałem trochę zmian od siebie i zdecyduję się na wykonanie takich hokerów 🙂
MEWPW projekt super 🙂 czekam na foty z realizacji 🙂 jaką przewidziałeś grubość blachy na podstawę?
MEWPW Noo fajny . Ale chyba nie lubisz prostych łatwych rozwiązań co?
STALVAR Dziękuję. Podstawa z blach grubości 2mm, profil główny 50x50x2 🙂