Cześć, ponieważ za niedługo odbieram swoje mieszkanie i chcę część mebli do niego wykonać samodzielnie wrzucam tutaj wizualizację krzesła barowego loft i proszę o ewentualne uwagi: czy to jest ładne? Czy to ma sens? Czy profil ok i ogólnie czy geometria zda egzamin? Itp. Wiem, że są tu fachowcy, którzy podobne rzeczy wykonują i mogą udzielić mi cennych rad 🙂 Profil 40x40x2. Wymiary na screen'ach.
MEWPW 40x40 to jak już to na grubej ściance ja robiłem ma jednej nodze z profila 60x40x3 podstawa była kwadratowa
Masa całkowita wychodzi 8,5kg. Na screen'ie wymiar 385 odnosi się do środka ciężkości.
MEWPW wygląda fajnie ale nie wiem czy ta podstawa trójkątna nie będzie poddatna na wywracanie
ZU-Met Chyba tylko wykonanie prototypu da mi na to pytanie odpowiedź 🙂 Środek ciężkości też powinien być chyba niżej.
MEWPW nie robiłem takiego ale prototyp mysle ze bedzie konieczy.
MEWPW podstawę zrób kwadratową, a kształt siedziska sam wysmysliles?? bo wg mnie jak nie będzie obrotowe, to średnio wygodne i za każdym razem trzeba będzie obracać żeby wygodnie siedzieć 😀😉 Projekt spoko i co najważniejsze chyba nie spotykany 😀
STALVAR chyba chcial coś nietypowego i innego ale też mi się wydaje że prosta forma znana od dawna bedzie praktyczniejsza.
STALVAR Wszystko sam wymyslałem 🙂 Widziałem w internecie cos takiegko jak poniżej tylko, że ja wolałem aby profil nosny był jeden a nie dwa.
suszi8512 Masz może fotkę jakąś? mozesz pokazać?
MEWPW była gdzieś w moim blogu
MEWPW
suszi8512 Lepiej to wygląda 👍
suszi8512 Nie obrazisz się jak odgapię?
suszi8512 Pikne
suszi8512 w sumie, jak i tak siedzisko jest troszkę większe, może fajniej wy wyglądało zamontować je na płytce 150x150 lub większej?
MEWPW absolutnie nie obrazę się po to jest forum co by się też u innych inspirować
suszi8512 Dzięki wielkie za inspirację 🙂 Dodałem trochę zmian od siebie i zdecyduję się na wykonanie takich hokerów 🙂
MEWPW projekt super 🙂 czekam na foty z realizacji 🙂 jaką przewidziałeś grubość blachy na podstawę?
MEWPW Noo fajny . Ale chyba nie lubisz prostych łatwych rozwiązań co?
STALVAR Dziękuję. Podstawa z blach grubości 2mm, profil główny 50x50x2 🙂