Dzochar91 dok艂adnie tak
Nie tylko rajdami cz艂owiek 偶yje 馃檪 Pe艂na regeneracja podwozia Land Rover Defender 90. Nowa rama, wszystkie podzespo艂y 艣rutowane i malowane, ca艂o艣膰 z艂o偶ona na nowych cz臋艣ciach. Teraz ju偶 pozostaje zak艂ada膰 ko艂a , serce i zabudow臋 馃檪
WParylak pi臋kna robota馃憤
Boguslaw patrz i si臋 inspiruj 馃槈 艂ada czeka
liteq lada nie ma ramy 馃ぃ馃ぃ
Boguslaw ja wiem, ja o ramie nie m贸wi艂em tylko o tak 艂adnym odbudowywaniu auta jak defy od @WParylak 馃槈 ale zawsze mo偶esz postawi膰 bud臋 na ramie z defa 90 od @WParylak, wstawi膰 nap臋d z bety od zi臋cia, mosty z patrola, @sthonka by ci przelotowy wydech i snorka zrobi艂 i wyszed艂by przekocur mog膮cy konkurowa膰 z samurajem @WParylak 馃檪
Defender Defenderami, walka z samurajem trwa. Dzi艣 ustawili艣my dr膮偶ki przednie, jak zwykle, ciasno ale cieszy to 偶e b臋dzie si臋 dobrze prowadzi膰. Jutro ci膮g dalszy z uk艂adem kierowniczym
Dzi艣 zrobione "zasilanie" sprz臋g艂a, nowe stalowe przewody paliwowe, dr膮偶ki kierownicze i ma艂a korekta przodu, wycinamy zb臋dne 偶elastwo, poprawimy k膮t natarcia.
Czasami ci臋偶ko co艣 wymy艣le膰 i stworzy膰 z niczego, duzo u艂atwia skanowanie i modelowanie 3d , tylko jak by艂o wi臋cej czasu to by to zrobi艂 dok艂adnie a tu b臋dzie trzeba robi膰 z "lotu ptaka"
WParylak a ja tu widz臋 wszystko dwa alternatory,zarys silnika BMW i podw贸jny uchwyt do nich馃槂
Doprecyzuje: 2x180A 馃檪 minus taki 偶e strasznie ciasno 馃檨 nie ma za co chwyci膰, ale co艣 wykombinujemy 馃檪
WParylak na co Wam tyle pr膮du w tym potworku, chyba 偶e drugi zapasowy jak pierwszy utonie 馃槂
Pi膮tek juz nie daleko, wchodzimy w etap jak przed rajdem czyli od rano do nocy by zd膮偶y膰 馃槂
dwa silniki BowMotor II Plus 12V 8 KM - one du偶o pr膮du potrzebuj膮 馃檪 do tego 2x AKU 75AH 偶elowe
WParylak ok do wyci膮garek zapomnia艂em bo u mnie w Lada jeszcze nie ma 馃槂
Elektrownia gotowa, mamy 2x200A 馃榿 Dzi艣 odpalony silnik ale trzeba du偶o jeszcze popracowa膰 ze szczelno艣ci膮 uk艂adu bo nier贸wno pracuje. Nadal du偶o pracy do zrobienia
Sznureczki rozwieszone, korekty porobione, b臋dzie si臋 dobrze prowadzi艂
R臋czna analogowy tokarka zrobi艂a swoje 馃槀ale dzia艂a wi臋c nie jest g艂upie
WParylak te uniballe jako艣 s膮 smarowane? Jakie艣 uszczelnienie? Bo w tym miejscu to co rajd b臋dzie pe艂no syfu w 艣rodku