Boguslaw ciekawe jak to działa może na spotkaniu forumowym zaprezentują 😀
STALVAR jak każda winda nożycowa
Dzochar91 dokładnie tak
Nie tylko rajdami człowiek żyje 🙂 Pełna regeneracja podwozia Land Rover Defender 90. Nowa rama, wszystkie podzespoły śrutowane i malowane, całość złożona na nowych częściach. Teraz już pozostaje zakładać koła , serce i zabudowę 🙂
WParylak piękna robota👍
Boguslaw patrz i się inspiruj 😉 łada czeka
liteq lada nie ma ramy 🤣🤣
Boguslaw ja wiem, ja o ramie nie mówiłem tylko o tak ładnym odbudowywaniu auta jak defy od @WParylak 😉 ale zawsze możesz postawić budę na ramie z defa 90 od @WParylak, wstawić napęd z bety od zięcia, mosty z patrola, @sthonka by ci przelotowy wydech i snorka zrobił i wyszedłby przekocur mogący konkurować z samurajem @WParylak 🙂
Defender Defenderami, walka z samurajem trwa. Dziś ustawiliśmy drążki przednie, jak zwykle, ciasno ale cieszy to że będzie się dobrze prowadzić. Jutro ciąg dalszy z układem kierowniczym
Dziś zrobione "zasilanie" sprzęgła, nowe stalowe przewody paliwowe, drążki kierownicze i mała korekta przodu, wycinamy zbędne żelastwo, poprawimy kąt natarcia.
Czasami ciężko coś wymyśleć i stworzyć z niczego, duzo ułatwia skanowanie i modelowanie 3d , tylko jak było więcej czasu to by to zrobił dokładnie a tu będzie trzeba robić z "lotu ptaka"
WParylak a ja tu widzę wszystko dwa alternatory,zarys silnika BMW i podwójny uchwyt do nich😃
Doprecyzuje: 2x180A 🙂 minus taki że strasznie ciasno 🙁 nie ma za co chwycić, ale coś wykombinujemy 🙂
WParylak na co Wam tyle prądu w tym potworku, chyba że drugi zapasowy jak pierwszy utonie 😃
Piątek juz nie daleko, wchodzimy w etap jak przed rajdem czyli od rano do nocy by zdążyć 😃
dwa silniki BowMotor II Plus 12V 8 KM - one dużo prądu potrzebują 🙂 do tego 2x AKU 75AH żelowe
WParylak ok do wyciągarek zapomniałem bo u mnie w Lada jeszcze nie ma 😃
Elektrownia gotowa, mamy 2x200A 😁 Dziś odpalony silnik ale trzeba dużo jeszcze popracować ze szczelnością układu bo nierówno pracuje. Nadal dużo pracy do zrobienia
Sznureczki rozwieszone, korekty porobione, będzie się dobrze prowadził