liteq Mialem model Bs128 9 lat i na początku na moje potrzeby wystarczał. Nie jest to jednak dokładna przecinarka. Często trzeba regulować bo potrafi ciąć na tzw. Kiełbase. Do niewielkich przekrojów profili napewno da radę ale jeśli chcesz ciąć większe i precyzyjnie to dużo większy model polecam np. Bs260G. Mam taką Już 6 rok i sobie chwalę. Niedługo zrobię o niej film jak się sprawuje po takim czasie.
Stal-Fun podbijam też mam bs 260g i jest git jak za te pieniądze...
suszi8512 👌👌👌
suszi8512 jakby żona zobaczyła że do garażu kupuje piłę za 7.5k.. 😉
Za mało robię by mi się kiedykolwiek miało to zwrócić, a i miejsca na takiego kolosa trochę mało na razie.
Boguslaw przecinarkę też mam na taką tarczeale nie używam stoi i się kurzy a ukosnica używam jedynie do drzewa
liteq podejdź do tego tak że tez do końca nie wiesz ile te nowe buty albo torebka kosztowała 🤣
brumiej no nie utniesz bo masz ogranicznik na 45' że dalej nie przesuniesz. Są wersje pił 45 i 60 stopni
liteq o tarczowej na pewno Ci chodzi o taką z podstawą wysoką czy te małe coś jak Evolution bo to całkiem co innego . Tu masz obrotowa tarcze a precyzja na bank lepsza niz w 13. Sam pracujesz to powoli bez pośpiechu tarcza staczy na długo.
@Grzegorzbr2 Jak pamiętam na Twoim kanale na YT był kiedyś film z małą przecinarką taśmową bodaj g5012, wyglądała jak bs115a i klony. jak to się sprawowało/sprawuje?
liteq no jest film na YT o tych piłach ale służy do cięcia materiałów do późniejszej obróbki na tokarce to minimalne ukosowanie nie będzie problemem.
liteq Od 13lat działa bezawaryjnie
Grzegorzbr2 wiecie że majfriendy sprzedają je bezpośrednio z fabryki zależnie od ilości ale już od 100usd za bs115... Z wysyłką wyszłaby jedna sztukę ( robią tak na zachętę) za jakieś 250usd.. zamawiając 50sztuk można już negocjować własne logo i karton, oraz wrzucą instrukcje wdg twojego wzoru.. i oczywiście wysyłka inna stawka bo kontener.
liteq Prawie z każdym produktem tak jest. Np prasy krawędziowej z serii WS. U nas można je kupić od Zenith, MTP, Otinus a to wszystko jeden i ten sam model. Tylko że u chińczyka 50 tys brutto z wysyłką a u nas za to samo chcą 100k zl😃
MC-TECH to może trzeba pomyśleć o jakimś grupowym zakupie 😉
Na moim kanale na YouTube jest kilka folmików z użytkowania przeze mnie maszyn, np.. lub lub wszystkie filmiki https://youtube.com/@grzegorzbrodalawarsztatdru5370
Grzegorzbr2 widziałem oba, tak samo jak większość filmów, od jakiegoś czasu obserwuje 😉