brumiej w kształcie LEGO po palniku 😁
brumiej wszyko zależy do czego potrzebujesz i jaka duża. Ja mam rolki zakupione chyba fi 50 alu z cnc Montują też rolki z orzednich kół od paleciaka (takie też mam ) ewentualnie 😁ale one nie są dokładnie wykonane
brumiej Wystarczy Ci silnik 1,5 kw 2800 obrotów. Dwie predkosci jak dla mnie są zbędne. Chyba ze bedziesz drewniane listewki szlifował
Stal-Fun dwie prędkości mogą się przydać jak buduje od podstaw. Można zastosować silnik dwubiegunowy albo dwie identyczne przekładnie pasowe i tylko przełożyć pasek.
brumiej chyba aluminium najlepiej .
brumiej Jak dla mnie wystarczający 1.5 kw.
brumiej tak jak jesteś nożorobem, zwykłemu ślusarzowi w zupełności wystarczy jedna prędkość. Zamiast dwóch to już lepiej na falowniku i masz do nierdzewki i czarnej
Dzochar91 falownik będzie najodpowiedniejszy ale i najdroższa opcja ale taki plus że można dołożyć później
brumiej ja mam z nierdzewki toczone i silnik 2800obr 1.5kW
ZU-Met Falownik już za 500 zł kupisz
ZU-Met jak myslisz intensywnie używać to warto dołożyć i tak jak fun pisze 500-700 już można coś fajnego dołożyć.
Dzochar91 falownik 500 ale dwa koła pasowe pewnie z 60
ZU-Met jakie koła ? Przecież to musi być wyważone itp gdzie za 60.kupi chyba na złomie
Dzochar91 najłatwiej na falowniku. Ale mi chodzi żeby zrobić na wałku i do walka koła napędowe ale do takiej dwu rolkowej to może być ciężko .
brumiej Moim zdaniem nie opłacalny interes! Też miałem składać ale w połowie projektu po obliczeniach wszystkiego wolałem kupić taśmowke używana za 2.8 tys Fein.
brumiej https://allegrolokalnie.pl/oferta/szlifierka-tasmowa-proma-bps152
Alaxa9900 fakt za tą cenę nie warto chyba robić
ZU-Met No chyba że masz tokarke to zrobisz sobie rolki, jeśli masz plazem CNC to resztę wykonasz sam. Jeśli chcesz kupić wszystko oddzielnie to moim zdaniem nie warto.
Alaxa9900 wszystko zlecając albo kupować to wyjdzie podobnie nie licząc czasu spędzonego
ZU-Met Silniki teraz strasznie poszły do góry ! no chyba ze znajdziesz jakąś używke
Alaxa9900 co teraz nie poszło. U mnie ocynk z 2.4 na 3.5 malowanie też z 30% ale klient wie tylko że materiał staniał🙂