Stal-Fun teraz bez stołu nic nie spawam, szkoda że łada nie wjedzie na stół to bym kąty nadwozia utrzymał choć 🤣🤣
Stal-Fun też o tym samym pomyślałem 😁
Stal-Fun Ty ale tak po dłuższym namyśle to jak sprzedam stół to jak kobylki u spawam na kolanie?? 😀 Nie umiem już tak bez stołu to mi zostanie tylko spawanie blach na aucie bo tam się da 🤣🤣
Boguslaw Pierwsze kobyłki pospawaj i później stół na sprzedaż.
brumiej o i to jest dobry dill🙂
brumiej w kształcie LEGO po palniku 😁
brumiej wszyko zależy do czego potrzebujesz i jaka duża. Ja mam rolki zakupione chyba fi 50 alu z cnc Montują też rolki z orzednich kół od paleciaka (takie też mam ) ewentualnie 😁ale one nie są dokładnie wykonane
brumiej Wystarczy Ci silnik 1,5 kw 2800 obrotów. Dwie predkosci jak dla mnie są zbędne. Chyba ze bedziesz drewniane listewki szlifował
Stal-Fun dwie prędkości mogą się przydać jak buduje od podstaw. Można zastosować silnik dwubiegunowy albo dwie identyczne przekładnie pasowe i tylko przełożyć pasek.
brumiej chyba aluminium najlepiej .
brumiej Jak dla mnie wystarczający 1.5 kw.
brumiej tak jak jesteś nożorobem, zwykłemu ślusarzowi w zupełności wystarczy jedna prędkość. Zamiast dwóch to już lepiej na falowniku i masz do nierdzewki i czarnej
Dzochar91 falownik będzie najodpowiedniejszy ale i najdroższa opcja ale taki plus że można dołożyć później
brumiej ja mam z nierdzewki toczone i silnik 2800obr 1.5kW
ZU-Met Falownik już za 500 zł kupisz
ZU-Met jak myslisz intensywnie używać to warto dołożyć i tak jak fun pisze 500-700 już można coś fajnego dołożyć.
Dzochar91 falownik 500 ale dwa koła pasowe pewnie z 60
ZU-Met jakie koła ? Przecież to musi być wyważone itp gdzie za 60.kupi chyba na złomie
Dzochar91 najłatwiej na falowniku. Ale mi chodzi żeby zrobić na wałku i do walka koła napędowe ale do takiej dwu rolkowej to może być ciężko .
brumiej Moim zdaniem nie opłacalny interes! Też miałem składać ale w połowie projektu po obliczeniach wszystkiego wolałem kupić taśmowke używana za 2.8 tys Fein.