brumiej
Dzochar91 że niby kupiłeś? 😀
Boguslaw no tak 😁 Nie dostałem od bezdomnego 😉😉
brumiej jeszcze narożnik by pasowało liznąć pilnikiem do pełni szczęścia🙂
ZU-Met dokładnie 👌
brumiej zamiast spawać nakretke może wystarczy zrobić gwint? Ja teraz tak zrobiłem ale jeszcze nie montowałem. Wcześniej robiłem na przestrzał
brumiej Zastosuj nitonakretki z mikrokołnierzem. Fazujesz lekko pogłebiaczem stożkowym i chowa się na zero. Stosuje takie przy schodach i balustradach
Stal-Fun można też dać zwykła ale fazę zrobić w słupku żeby było miejsce na kołnierz. Mi kiedyś przy zaciskaniu ta z mikro wpadła do środka przy zaciskaniu. One są dobre jak jest ścianka 3 albo 4
ZU-Met Jakoś stosuje i jeszcze mi nie wpadła da środka w profilu 2 mm.
brumiej jak to wygląda ta nakrętka po ocynku ?
Stal-Fun być może za głęboko fazę zrobiłem czy coś. Dobrze że to było na etapie produkcji a nie finalnym na ocynkowanym i pomalowanym elemencie
ZU-Met Zależy jakim fazownikiem i jak głęboko zrobiłeś
Stal-Fun normalnie 90' wiercone wkrętarka może trochę się rozbił też otwór nie wiem sam. Nie mam zaufania a już na pewno w 1.5 i 2
brumiej To już wiesz 😉
ZU-Met Chodzi mi o wielkość fazownika
Stal-Fun akurat wielkość nie ma znaczenia
brumiej trochę cienka ścianka 2mm. Ja nawiercam profil fazownikiem pod nitonakretke tak aby łapek nie wystawał.
ZU-Met Właśnie że ma. Jak zrobisz nieodpowiednim to Ci wpadnie nitonakretka
Stal-Fun nie ma znaczenia czy duży czy mały bo faza i tak jest 45 '
ZU-Met Wlasnie z takim podejściem i myśleniem wpadła ci nitonakretka. Fazownik odpowiednio dobrany to połowa sukcesu. Ale cóż widzę że wiesz lepiej. Nie będę się produkował.
Stal-Fun może ktoś inny się wypowie kto ma rację bo ja jestem pewny że to ja. Czy to fazownik 6mm czy 15 taka sama fazę zrobisz jeśli ma ten sam kąt