brumiej to jak za 60 czy 80 to na dwa miesiące nie majątek
brumiej
Dzochar91 że niby kupiłeś? 😀
Boguslaw no tak 😁 Nie dostałem od bezdomnego 😉😉
brumiej jeszcze narożnik by pasowało liznąć pilnikiem do pełni szczęścia🙂
ZU-Met dokładnie 👌
brumiej zamiast spawać nakretke może wystarczy zrobić gwint? Ja teraz tak zrobiłem ale jeszcze nie montowałem. Wcześniej robiłem na przestrzał
brumiej Zastosuj nitonakretki z mikrokołnierzem. Fazujesz lekko pogłebiaczem stożkowym i chowa się na zero. Stosuje takie przy schodach i balustradach
Stal-Fun można też dać zwykła ale fazę zrobić w słupku żeby było miejsce na kołnierz. Mi kiedyś przy zaciskaniu ta z mikro wpadła do środka przy zaciskaniu. One są dobre jak jest ścianka 3 albo 4
ZU-Met Jakoś stosuje i jeszcze mi nie wpadła da środka w profilu 2 mm.
brumiej jak to wygląda ta nakrętka po ocynku ?
Stal-Fun być może za głęboko fazę zrobiłem czy coś. Dobrze że to było na etapie produkcji a nie finalnym na ocynkowanym i pomalowanym elemencie
ZU-Met Zależy jakim fazownikiem i jak głęboko zrobiłeś
Stal-Fun normalnie 90' wiercone wkrętarka może trochę się rozbił też otwór nie wiem sam. Nie mam zaufania a już na pewno w 1.5 i 2
brumiej To już wiesz 😉
ZU-Met Chodzi mi o wielkość fazownika
Stal-Fun akurat wielkość nie ma znaczenia
brumiej trochę cienka ścianka 2mm. Ja nawiercam profil fazownikiem pod nitonakretke tak aby łapek nie wystawał.
ZU-Met Właśnie że ma. Jak zrobisz nieodpowiednim to Ci wpadnie nitonakretka
Stal-Fun nie ma znaczenia czy duży czy mały bo faza i tak jest 45 '
ZU-Met Wlasnie z takim podejściem i myśleniem wpadła ci nitonakretka. Fazownik odpowiednio dobrany to połowa sukcesu. Ale cóż widzę że wiesz lepiej. Nie będę się produkował.