ZU-Met jak myslisz intensywnie używać to warto dołożyć i tak jak fun pisze 500-700 już można coś fajnego dołożyć.
Dzochar91 falownik 500 ale dwa koła pasowe pewnie z 60
ZU-Met jakie koła ? Przecież to musi być wyważone itp gdzie za 60.kupi chyba na złomie
Dzochar91 najłatwiej na falowniku. Ale mi chodzi żeby zrobić na wałku i do walka koła napędowe ale do takiej dwu rolkowej to może być ciężko .
brumiej Moim zdaniem nie opłacalny interes! Też miałem składać ale w połowie projektu po obliczeniach wszystkiego wolałem kupić taśmowke używana za 2.8 tys Fein.
brumiej https://allegrolokalnie.pl/oferta/szlifierka-tasmowa-proma-bps152
Alaxa9900 fakt za tą cenę nie warto chyba robić
ZU-Met No chyba że masz tokarke to zrobisz sobie rolki, jeśli masz plazem CNC to resztę wykonasz sam. Jeśli chcesz kupić wszystko oddzielnie to moim zdaniem nie warto.
Alaxa9900 wszystko zlecając albo kupować to wyjdzie podobnie nie licząc czasu spędzonego
ZU-Met Silniki teraz strasznie poszły do góry ! no chyba ze znajdziesz jakąś używke
Alaxa9900 co teraz nie poszło. U mnie ocynk z 2.4 na 3.5 malowanie też z 30% ale klient wie tylko że materiał staniał🙂
ZU-Met Niestety jakieś dziwne czasy nastały . Ceny w kosmos powędrowały węgiel jak złoto szkoda gadać .
ZU-Met no jak ja pisałem miesiąc temu to się chwaliles że masz taniej 😁
Alaxa9900 no i sztuczne napędzanie tych cen. Wstrzymywanie dostaw np.
Dzochar91 no bo miałem to się chwaliłem🤣 ostatecznie i tak to klient za to płaci bo ja zarobić muszę tyle samo co wcześniej 😁
brumiej 100 zl za 6 kg co2 mieszanka 80 za 6 litrów. Ceny chyba z kosmosu mają. Jeszcze nigdy co2 nie bylo droższe od mieszanki
Stal-Fun ja tylko mixem spawam
brumiej dwa tygodnie temu za mix zapłaciłem 190zl a drut 15 kg 211. Co do zwykłego CO2 nie mam pojęcia bo od 1.5roku mam mix i tobie też polecam.
brumiej Jak chcesz komuś konkretnie odpisać na post to kliknij odpowiedź i wtedy wiadomo do kogo piszesz.
brumiej mix 40l 130zl płaciłem 2 tyg temu A co do drutu to ciężko powiedzieć bo na miejscu praktycznie nie kupuje bo ja spawam albo nie miedziowanym albo sg3
Dzochar91 Sg3 lepiej radzi sobie z gorzej oczyszczonym materiałem a niemiedziowanym jeszcze nie spawałem ale opinie ma dobre