Dzochar91 ale mu ciśnięcie, ja też miałem bałagan bo zaczęte trzy roboty były ale wtedy zdjęć nie robiłem
ZU-Met Kąty tne na pile, ale jak mam sztange 6m i cięcie na prosto to wolę na ziemi tarcza dociąć bo warsztat mały🙂
Polo u mnie też się nie mieści 6m przed piłą to zrobiłem sobie okienko do innego pomieszczenia 🤣
ZU-Met też jakieś rozwiązanie 😀👍
ZU-Met No ja mam po przeciwnej stronie lity beton a za betonem Zienia a z drugiej schody 😁
Boguslaw wkurzało mnie to że musiałem ciąć na 130 żeby z całego profila uciąć coś mniejszego 🙂
Dzochar91 to wzdłuż drzwi musisz jak ma MIGANDOR🙂
ZU-Met No ja z tył mam całą ścianę na 12mb ale tam mam tokarkę postawiona i będę miał duzy stół warsztatowy, więc pila na razie zostanie gdzie jest. On ma stodole 🤣 ja nie mam niestety 😁
Polo wkrótce i mnie czeka brama suwana ale ciągle coś 🙄
Pisałem kiedyś, że szukam stołu. W końcu się dorobiłem 😃 stół kupiłemjakis.moesiac temu i dopiero teraz się chwałę. 1200x2400 16. Szkoda, że teraz wszystko takie drogie.
Pierwsza rzecza, która na nim zrobiłem był wózek pod pile, bo czasem muszę wjechać na kanał autem. Piła musi być mobilna. Niestety nie jest dobrze, bo teraz jest trochę za wysoko i muszę pomyśleć o tym żeby to jakoś obniżyć.
Polo żeby zyskać kilka cm może daj kółka w środku montowane na płaskowniku albo powiększyć wózek i zrobić coś na zasadzie opaski i pile wstawić do środka .
Polo też robiłem taki wozek z tych samych przyczyn co Ty ja mam na wysokość stołu równiutko blat z blatem Piły
Polo A na jakiej wysokosci masz teraz piłę. Ja swoją też podnosilem. Pole robocze mam na 130cm. Nie narzekam ze jest za wysoko bo nie muszę się schylać po profile.
Stal-Fun jak będę w domu to sprawdzę.
Stal-Fun no to u mnie jest na 105cm i wydaje się za wysoko. Przyzwyczaiłem się do "mierzenia" przed cięciem patrzac na taśmę od góry.
ZU-Met też może być
ZU-Met bardziej chyba z tą opaska pomyśle, albo się przyzwyczaję poprostu 🙂
Polo Każdy preferuje inną wysokość
Polo prędzej to drugie🙂