Polo Z czasem nabierzesz wprawy. Glowa do góry 🙂🙂🙂
Polo Masz tam jeszcze podtopienia. Spróbuj to ponktowo zaspawac i wyszlifowac na gładko. Pozniej jeszcze promienie pilnikiem wyprowadź
Stal-Fun no właśnie głównie nad tym muszę popracować, bo nie chce robić dziur zeby to zebrac. Opłaca się inwestować np w szlifierkę oscylacyjna żeby takie coś wyprowadzać czy zwykłe listki i kątówka wystarczy?
Polo przejdź z listków na fibre, I oscylacja to dobrze wydane pieniążki 👍
Polo Podtopień oscylacją nie zbierzesz. Zaspawaj to punktowo i przejedź fibrą p 60 lub 80.Oscylacja przydaje się przy takich projektach.
Polo listków to uwysam tylko do gradowania ale dobra jest niezastąpiona. Podtopienia musisz zaspawać jeszcze i zeszlifować .
Ja zaczynam szlifować fibra 3m 36 zbieram zgrubnie następnie fibra 3m 60 szlifuje już na gładko i na koniec szlifierka oscylacyjn papier p 120 i tak to mi wychodzi.
Alaxa9900 no to wygląda pięknie. A jak masz minimalny uskok między profilami to nie robi się "dziurą" tak jak przy podtopieniu?
Alaxa9900 👍 dobrze prawi
A i zapomniał bym😱😱😱 na koniec pilnik .
Polo jak masz minimalny uskok to fibra rozciagasz na płasko szlifując profil który jest wyżej. Nie szlifuj 5cm tylko zrozciagaj 15 na boki żeby zgubić szlif
ZU-Met Dokładnie!
@Boguslaw pamiętasz też listkiem szlifowałem a za naszą namową kupiłeś fibre.
ZU-Met dokładnie tak było nauczyliście mnie bo ja myślałem że fibra tylko do nierdzewki jest 😀
Boguslaw ja tylko fibra robię. @Polo jeśli kupisz to tylko 3m jest dużo droższa ale z cena idzie jakość. Trzema za 1.5 bedziesz pracował tyle co jedna 3eMka
ZU-Met rozumiem, że też na takim dysku?
Polo no ja mam orginal ale znajomy robi na zamiennikach i też to działa. Ja swój mam dwa lata i nic z nim się nie dzieje
Polo tak 3m robi robotę, zerknij na olxy czy face , normalna cena to 35-40pln tak samo krążki fibrowe
Dzochar91 fakt, na olx można dużo taniej kupić.
no na FB często do całej paczki masz za darmo albo właśnie za 30-40 ziko