Polo To na materiale już masz jakieś 1500🙂
Polo napęd mogę Ci założyć do niej😀
Boguslaw A że zardzewiało to już nic nie powiesz ? Tylko swoich się czepiasz 😂
ZU-Met pisał wyraźnie że materiał leżał 3lata
Boguslaw Ok też będę pisał materiał leżał od 3 miesiecy bo wcześniej nie chciało mi się za to wziąć🤣
Polo Przed spawaniem, szlifnij delikatnie "wlosami murzyna" miejsca spawania. To będzie Ci się lepiej spawalo i spoinka fajna wyjdzie. A tak to sztosik ✌️👌
Dzochar91 tak jak mówisz 👍
Polo Masz pile to czemu docinasz tzw. gumowka ?
ZU-Met Pewnkr się mu nie chciało gratów obok niej sprzątać żeby mieć miejsce 😁
ZU-Met Kąty tne na pile, ale jak mam sztange 6m i cięcie na prosto to wolę na ziemi tarcza dociąć bo warsztat mały🙂
Dzochar91 ale mu ciśnięcie, ja też miałem bałagan bo zaczęte trzy roboty były ale wtedy zdjęć nie robiłem
Polo u mnie też się nie mieści 6m przed piłą to zrobiłem sobie okienko do innego pomieszczenia 🤣
ZU-Met też jakieś rozwiązanie 😀👍
ZU-Met No ja mam po przeciwnej stronie lity beton a za betonem Zienia a z drugiej schody 😁
Boguslaw wkurzało mnie to że musiałem ciąć na 130 żeby z całego profila uciąć coś mniejszego 🙂
Dzochar91 to wzdłuż drzwi musisz jak ma MIGANDOR🙂
ZU-Met No ja z tył mam całą ścianę na 12mb ale tam mam tokarkę postawiona i będę miał duzy stół warsztatowy, więc pila na razie zostanie gdzie jest. On ma stodole 🤣 ja nie mam niestety 😁
Polo wkrótce i mnie czeka brama suwana ale ciągle coś 🙄
Pisałem kiedyś, że szukam stołu. W końcu się dorobiłem 😃 stół kupiłemjakis.moesiac temu i dopiero teraz się chwałę. 1200x2400 16. Szkoda, że teraz wszystko takie drogie.
Pierwsza rzecza, która na nim zrobiłem był wózek pod pile, bo czasem muszę wjechać na kanał autem. Piła musi być mobilna. Niestety nie jest dobrze, bo teraz jest trochę za wysoko i muszę pomyśleć o tym żeby to jakoś obniżyć.
Polo żeby zyskać kilka cm może daj kółka w środku montowane na płaskowniku albo powiększyć wózek i zrobić coś na zasadzie opaski i pile wstawić do środka .