No to mamy po świętach, sylwestrach od jutra do roboty 😀niech każdy ma w tym roku 2024 dużo zleceń, zdrowia żeby to przerobić 😄 a kasa sama przyjdzie 😆
STALVAR gdzie od jutra do roboty 🤔😁😁
Dzochar91 No niestety samo się nie porysuje 😁
Pamiętacie M3 przed świętami. Właśnie zostało obrandowane i dopasione lotka dokładki zderzaków nakładki progowe wszystko karbon no i kolorek też się zmienił pod maską bez zmian bo gwarancja fabryczna😀 do 200tys km
Boguslaw wspominałeś że masz córkę?? 😀 nie łatwo znaleźć teścia z taką furą haha😀😀😀😃
STALVAR to zięcia fura
Boguslaw nie ma tematu 😀
Mieliście kiedyś taki problem ze po wymianie taśmy skosuje i odpycha taśmę
Dzochar91 łożyska nowe, Kamienie eleganckie, pasowne
Dzochar91 Bs128 owszem miałem nie raz taki problem. W Bs260 g nigdy
Stal-Fun właśnie to taki efekt tak jakby była źle "rozwiedziona" taśma
Dzochar91 Taśma nie jest rozwiedziona. Rozwiedzenie to zębów jest. Taśma poprostu może ma tzw. bicie
Stal-Fun jak zwał tak zwał... no ale chyba wiem już... Wydaje się że z jednej strony zęby mniej wystają niż z drugiej, zostały przyprasowane łożyskiem prowadzącym 😁 ( pomyłka dystansów 😁 ) prawdopodobnie... Bo efekt podobny do tego jak ktoś ujowo naostrzy łańcuch w Pile i tak ściąga w jedną stronę
Dzochar91 po co wymieniałes lozyska jak na starej tasmie było wszystko ok?
Temat zamykam 😁
ZU-Met zawsze wymieniam jak mają delikatny luz, groszowe sprawy ale tak to jeszcze się nie złapałem 😁 żeby zęby przewalcowac z jednej strony
Dzochar91 moje mają 3 lata i na razie nie ruszam bo tnie ładnie prosto.
ZU-Met u mnie też tnie ładnie... Poprostu mój błąd był ... Moze masz po dwa rzędy łożysk inaczej pracują. Ja nie mam regulacji na łożyskach więc można wymienić bez przeżywania i obaw że będzie coś źle.
Dzochar91 tak dwa rzędy łożysk i prowadzenie na weglikach.
ZU-Met W mojej pile jest identycznie. Jeszcze jest po jednym łożysku na grzbiecie brzeszczotu nad weglikami. W Twojej pewnie też tak jest.