brumiej katy będą te same tylko inna długość wyjdzie jak węższy profil .
brumiej jak pomierzysz od wewnętrznej strony tej krótszej to będzie taka sama wysokość. Zatnik kąt i zmierz po prostej 720 i z.drugeij taki sam i wyjdzie chyba że pomierzysz od wewnętrznej górę i taka długośc jak z 100 będzie ok
brumiej jak chcesz zmniejszyc wielkosc profilu ale katy te same, to wysokosc bedzie ta sama. Zmaleje szerokosc i dlugosc stolu troche.
MC-TECH właśnie mi się wydaje że jak utnie ta sama wysokość to będzie wyższy trochę .
ZU-Met
brumiej
Tu jest na szkicu sytuacja jak w stole gpph. po zmianie na profil 80x80 zmniejszy sie dlugosc stelazu.
Rysunek z dokumentacji gpph:
A tu u mnie jak na szybko zrobilem szkic dla 100x100 i 80x80 dla tego samego przypadku zeby porownac. Moze Ci sie @brumiej przyda
MC-TECH masz rację długość się zmniejszy ale jak zrobi ten sam wymiar 80x80 co z projektu z 100 to profile będą wyższe pewnie tylko nieznacznie ale podstawa wyjdzie podobna
ZU-Met Beda takie same kąty ciecia i dlugosci profili, dla kazdego wymiaru profila jaki sobie brumiej zechce, czy to 40x40, czy 200x200. Bedzie sie zmienial tylko koncowy gabaryt dlugosci i szerokosci stelaza.
MC-TECH nie wiem jak jest na projekcie bo ja mam często nie ściankę zmierzona tylko od wierzchołka do wierzchołka. Jeśli chodzi o ściankę to masz rację długość będzie taka sama niezależnie od wielkości profila.
brumiej jak mówiłem ścianka długość ta sama i kąty też identyczne. Tamten pomaluj i na jakiś solidny blat będzie idealny .
brumiej na kobylki przerobisz 🤣
Dlaczego nie da się pobrać dokumentacji?
Neito zgłosiliśmy błąd do działu technicznego Forum, powinno już wszystko działać 😉
Jak pobrać ten projekt. Pokazuje się „error”🤷♂️
Lipa od niedzieli do wczoraj mogły występować małe utrudnienia w pobieraniu dokumentacji technicznej, jednak już powinno być wszystko w porządku 😉
Moderator_BB szkoda że odłożyliście na półkę temat nowych projektów DIY by @GPPH 🙁
liteq no fakt bylo to fajne urozmaicenie forum.
ZU-Met względy finansowe i zbyt małe zainteresowanie było to moje zdanie, być może jeszcze inne czynniki
Boguslaw zainteresowanie to było spore bo dużo ludzi się rejestrowało nowych ze względu na te projekty właśnie 😁
ZU-Met eee ja jestem prawie od początku i ściągnąłem tylko jeden, który i tak nie wykonałem
Dzochar91 Też ściągnąłem może dwa projekty. Jeszcze nie wykonałem ale wszystko prze demną
Dzochar91 ja robiłem pająka tylko zmieniłem profil na 80 no i kiedys ta huśtawkę zrobię sobie, kiedyś 😂
Dzochar91 ja mam zaciągnięte wszystkie i wydrukowane nawet ale żaden jeszcze nie powstał 😢