Jaki trzeba mieć program , aby po pobraniu pliku można by go otworzyć ? Pozdrawiam
Lukaszd94 otwierasz pliki pdf i tam masz cały projekt . Reszta to pliki na laser
Lukaszd94 pliki są spakowane w RAR, pobierasz rozpakowujesz rarem i masz pdf
brumiej będziesz diaksem wycinał czy dajesz na laser? 😀
Boguslaw diaksem też będzie ok tylko tarcza 1mm i będzie lux.
Alaxa9900 ten jest akurat prosty ją tego typowego próbowałem to misja diaxem bo sporo ścianek jest przenikających i ciężko nawet dobrze wytrasować
brumiej 63' nie dasz rady uciac na tej pile tyle
ZU-Met i tu się zgodzę
brumiej Dokładnie czekam na koniec prac.
brumiej Mi takie pająki też się nie podobają
brumiej Mi sie pająk podoba ale jak jest w innej konfiguracji, takiej jak na zdjeciu, Tylko tu wiecej roboty i najlepiej ciac na laserze 3D, albo z szablonu szlifierka tez sie da. Wlasnie modeluje sobie taki stelaz podobny jak na zdjeciu.
brumiej katy będą te same tylko inna długość wyjdzie jak węższy profil .
brumiej jak pomierzysz od wewnętrznej strony tej krótszej to będzie taka sama wysokość. Zatnik kąt i zmierz po prostej 720 i z.drugeij taki sam i wyjdzie chyba że pomierzysz od wewnętrznej górę i taka długośc jak z 100 będzie ok
brumiej jak chcesz zmniejszyc wielkosc profilu ale katy te same, to wysokosc bedzie ta sama. Zmaleje szerokosc i dlugosc stolu troche.
MC-TECH właśnie mi się wydaje że jak utnie ta sama wysokość to będzie wyższy trochę .
ZU-Met
brumiej
Tu jest na szkicu sytuacja jak w stole gpph. po zmianie na profil 80x80 zmniejszy sie dlugosc stelazu.
Rysunek z dokumentacji gpph:
A tu u mnie jak na szybko zrobilem szkic dla 100x100 i 80x80 dla tego samego przypadku zeby porownac. Moze Ci sie @brumiej przyda
MC-TECH masz rację długość się zmniejszy ale jak zrobi ten sam wymiar 80x80 co z projektu z 100 to profile będą wyższe pewnie tylko nieznacznie ale podstawa wyjdzie podobna
ZU-Met Beda takie same kąty ciecia i dlugosci profili, dla kazdego wymiaru profila jaki sobie brumiej zechce, czy to 40x40, czy 200x200. Bedzie sie zmienial tylko koncowy gabaryt dlugosci i szerokosci stelaza.
MC-TECH nie wiem jak jest na projekcie bo ja mam często nie ściankę zmierzona tylko od wierzchołka do wierzchołka. Jeśli chodzi o ściankę to masz rację długość będzie taka sama niezależnie od wielkości profila.