Dzochar91 jak na początek to nie jest źle. mam tą szlifierkę katuje ja dwa lata i jeszcze dobrze działa tylko przewód i szczotki wymieniłem🙂
ZU-Met Mam jednego Boscha chyba 1300w szlifierkę po tym jak padł wirnik to już szału nie ma, albo kabel albo coś innego, bardzo mało nią robię
Gasparg jasne ale najważniejsza rzecz to do stali musi być wolny 1 bieg. Takich wiertarek jest mało bo albo Hilti sr16 (weteren) albo ud 16 młodsza wersja. Albo DeWalt 246/236 Z innych marek to nie wiem.
Dzochar91 budżet był ograniczony, a ma spełniać kilka zadań, regulacja obrotów, wiercenie z udarem, zębaty uchtyw i żeby była w miarę mocna 750W wystarczy i uniwersalna, padło na nią 🙂
Gasparg A to chyba że taka mega uniwersalna
Gasparg Ale do wiercenia w betonie to raczej słabo bo udar to chyba mechaniczny tam jest. Mam makite gabarytowo podobną ale ogólnie tragedia, rozbierałem żeby wydmuchać syf to nawet łożyska nie mają obudowy tylko plastikowe wszystko. Po roku luzy na wrzecionie gorsze nic w 30 letniej celmie.
ZU-Met faktycznie słabo to wygląda, zobaczymy jak będzie się sprawować później bo dzisiaj wierciłem w różnych materiałach to jako nowa wierci pięknie 🙂 terwz to cieszę, się ze ja mam, niech służy jak najdłużej, nie będę zamartwiał się na zaś :]
Gasparg co prawda kosztowała 260 zł ale jeden bieg tylko
Bunkrów tu nie ma, ale..... 😂 Niedzielna wycieczka, międzyzdroje 😃
Gasparg Pięknie,. Morsowales?
Gasparg Świetnie, szkoda że ja mam nad morze 600km. Dzochar91 podziwiam ludzi którzy morsuja, dla mnie w lipcu morze jest za zimne 🤣
Gasparg byłem kilka razy polecam też
Dzochar91 też się z tym zgadzam
Dzochar91 a w życiu bym nie wszedł do takiej wody, jedna kobieta morsowała 😃
ZU-Met W Polsce zawsze woda jest zimną nawet jak mówią że ciepła 😁
Dzochar91 No masakra ledwo jajka zamoczylem i wychodziłem bo za zimno 20lipca. A takie dzieciaczki po 3 lata latały w tej wodzie aż usta fioletowe miały
ZU-Met Lepiej za tą kasę pojechać do Chorwacji albo Czarnogóry
Dzochar91 Zgadzam się w 100%
Dzochar91 No żona coś wspominała że by chciała w tym roku do Chorwacji jechać. Zobaczymy czy wypali .
Gasparg Ogladalem w wiadomościach -20 stopni włosy brody zamarznięte. Podobno to zdrowe ale to nie dla mnie ja wolę za gorąca wodę
ZU-Met Ja morsuje tak 2 razy w miesiącu ogólnie jest spoko tylko jedyny minus jak dla mnie bolące stopy krew odpływa i długo nie daje rady.
Alaxa9900 I co tak od razu do wody?
Alaxa9900 świr!
ZU-Met Ja akurat nad Zamojskim zalewem. Pierwsze rozgrzewka i stopniowo wchodzisz pomału do wody tak aby szoku termicznego nie doznać najważniejsze nie zanurzać dłoni i głowy.